Μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων για τους αντιπροέδρους της Βουλής η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ήθελε κατά την επικύρωση της ψηφοφορίας να ζητήσει να ληφθεί κατά πλειοψηφία δηλαδή τουλάχιστον 75 βουλευτών.
Με λίγα λόγια ήθελε να εκμεταλλευτεί την αποχώρηση πολλών βουλευτών μετά την ψήφο τους και να μην επικυρωθούν τα πρακτικά καθώς δεν θα υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών. Αυτό έγινε αντιληπτό από τα υπόλοιπα κόμματα οπότε οι βουλευτές βρέθηκαν στην αίθουσα και δεν μπόρεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει την επικύρωση των αποτελεσμάτων.
Απόστολος Γκλέτσος: Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος [βίντεο]
Παρόλα αυτά η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλησε να παρέμβει ο Κωνσταντίνος Τασούλας ήταν προετοιμασμένος. Ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο και έκοψε τον βήχα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν τον λόγο. Τα μικρόφωνα έκλεισαν και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε χρόνο dt με το Προεδρείο, αλλά και τους παρόντες βουλευτές να αποχωρούν.
Στο μεταξύ, δυσφορία και αντιδράσεις προκάλεσε η πρώτη παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την επιστροφή της στη Βουλή ως επικεφαλής αυτή τη φορά της Πλεύσης Ελευθερίας με αφορμή τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Βουλής. Αυτό που προκάλεσε ενόχληση ήταν το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν αρκέστηκε στην ανακοίνωση της θέσης της Πλεύσης Ελευθερίας για την εκλογή Προέδρου της Βουλής αλλά βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα επιπλέον σχόλιο.
Αρχικά, δηλαδή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Πλεύση Ελευθερίας «ψηφίζει “παρών” για λόγους αρχής». Αντί, όμως, να σταματήσει εκεί όπως είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της Νίκης, Γιώργος Αποστολόπουλος, ανακοινώνοντας την παρόμοια απόφαση του κόμματός του για το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε. «Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την αντίδραση «αρχίσαμε» από άλλους βουλευτές.