Στη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφεται έντονη αντίδραση μιας σειράς μελών του οργάνου για το γεγονός της μη απόσυρσης του εξωδίκου από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ νερό στον μύλο των αντιδράσεων φέρεται να έριξαν και οι δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι «ο Κασσελάκης δεν πήρε πίσω το εξώδικο. Εξακολουθεί να λέει ότι είναι πρόεδρος» υπογραμμίζοντας ότι αυτό συνιστά έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του κόμματος. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «χθες μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος, κάτι που αποτελεί λόγο αποκλεισμού του κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος».
«Η δράση του Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση. Όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σ αυτή» φέρεται να υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «η αντίδραση με τη σύγκληση της ΚΕ είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας».
Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να ανέφερε πως «το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν. Στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και γι’ αυτό δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία. Η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την ΠΓ».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην τοποθέτησή σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι «είναι απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ. Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους».
Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου. «Δεν πρόκειται να πάω. Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα μένος με το πρόσωπό μου. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου να μαίνεται. Πιέσεις υπάρχουνε. Που και που πρέπει να βάλουμε κόκκινες γραμμές. Δεν θα προκαλέσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μητσοτάκης στο TikTok για Gigabit Voucher: Χτίζουμε τις υποδομές για ένα ψηφιακό μέλλον
Φάμελλος για Κασσελάκη: Όσοι δεν μπορούν να παράγουν πολιτική, δημιουργούν εντάσεις, αντιθέσεις και διχασμό
Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή και την τελευταία του συνέντευξη για την οποία είπε ότι «δεν ήταν μια πολιτική συζήτηση», άσκησε το πρωί της Παρασκευής ο Σωκράτης Φάμελλος.
«Ακούσατε κάτι για τις κατηγορίες περί διαπλοκής; Ανησυχώ αν είναι μια αφετηρία διχασμού το συνέδριο. Όσοι δεν μπορούν να παράγουν πολιτικές, δημιουργούν εντάσεις, αντιθέσεις και διχασμό» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Φάμελλος.
«Δεν μπορεί τα θέματα να λύνονται σε επίπεδο κουτσομπολιών και εξωδικών. Είναι δυνατόν εμείς να μην εφαρμόζουμε τους δικούς μας κανόνες, να μην λύνουμε τα εσωτερικά προβλήματα με σύνεση. Μέσα στο εξώδικο λέει ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων» συνέχισε ο κ. Φάμελλος.
Αφού σημείωσε ότι «εγώ δεν είμαι οπαδός των αποκλεισμών και των διαγραφών» υπενθύμισε ότι «του είχα προτείνει του κ. Κασσελάκη να πάμε σε εκλογή βάσης, δεν το δέχθηκε και οδηγηθήκαμε στην πρόταση μομφής. Δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φάμμελος, για τα λάθη του Κασσελάκη» συμπληρώνοντας ότι «η συρρίκνωση είναι ευθύνη του πρώην προέδρου»
Όσον αφορά, δε, την απουσία του από τη συνάντηση των υποψηφίων που συγκάλεσε χθες, Πέμπτη, ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Φάμελλος εξήγησε «επειδή δεν είμαστε προσωπικότητες που κυκλοφορούμε μόνοι μας, έπρεπε η συνάντηση να γίνει με τη σφραγίδα ή την παρουσία του κόμματος. Δεν είναι να αυτοσχεδιάζουμε με τους κανόνες της δημοκρατίας».
«Οι εκλογές πρέπει να προσθέσουν κύρος και πολιτική ποιότητα. Μπορεί να συμμετέχουμε σε εκλογές ενώ στέλνουμε εξώδικα και μιλάμε για ένα κόμμα που δεν μας αρέσει;» κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ειδήσεις σήμερα
Γερουλάνος: Λυπηρό που δεν θα γίνει ντιμπέιτ Ανδρουλάκη – Δούκα
ΟΗΕ: Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο σε ένα έτος
Βόλος: Aγέλη σκύλων επιτέθηκε και δάγκωσε 5χρονο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο