Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως «η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Η ΝΔ μετά από έναν 5ετη κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».
Στη συνέχεια, η ίδια είπε πως «από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες» και υπερτόνισε την ανάγκη για «ένα ισχυρό και δυνατό κόμμα που θα έχει μια κούρσα στις επόμενες εκλογές, την ίδια στιγμή που κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί το πολιτικό σύστημα».
Σύμφωνα με την ίδια, «η εσωκομματική εκλογή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο των Media. Να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο, το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη. Χρειαζόμαστε να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μεσαίας τάξης», ανέφερε η Αννα Διαμαντοπούλου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, «ήταν σωστό που μπήκαν γρήγορα οι εκλογές» και ισχυρίστηκε πως «υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ». Μιλώντας για το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί, έκανε λόγο για «κάποιον που πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσειτα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».
Αναφερόμενη στην ίδια χαρακτήρισε ευεργετικό το διάστημα που ήταν εκτός των κομματικών πραγμάτων, σχολιάζοντας πως «όταν είσαι συνέχεια σε ένα κόμμα, ιδρυματοποιείσαι».
«Ο αρχηγός που θα εκλεγεί θα έχει τον χρόνο να κάνει πράγματα και να αντιστρέψει πλήρως τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό», εκτιμά η κυρία Διαμαντοπούλου, ασκώντας αυστηρή κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη για τη λειτουργία του κόμματος όσον αφορά στην παραγωγή αποφάσεων. Τάχθηκε υπέρ της συλλογικής λειτουργίας και σημείωσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ένα μικρό κόμμα με δύο απόψεις, προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός πρέπει να πείθει πιο είναι το σωστό κάθε φορά, όχι να βγάζει το μέσο όρο, να συνθέτει και όχι απλώς να ανακοινώνει αποφάσεις», συνέχισε φέρνοντας το παράδειγμα της ψήφισης των νομοσχεδίων για τα μη κρατικά ΑΕΙ και την επιστολική ψήφο, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξεθολώσει το μήνυμά του.
«Οι κομματικοί μηχανισμοί δεν είναι τα πάντα- αυτοί μας οδήγησαν άλλωστε εδώ», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες δεν έχουν πλέον κάποιο συμβόλαιο με τα κόμματα, όπως συνέβαινε παλιά, αλλά συμμετέχει σε μια απίστευτη κινητικότητα».
«Πρέπει να καταφέρουμε να σηκώσουμε τους πολίτες από τον καναπέ, όπως έγινε στη Γαλλία», τόνισε επίσης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εθνικής ατζέντας.
Δήλωσε και πάλι πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και ότι την ενδιαφέρει και πως-σε κάθε περίπτωση-«δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία».
Εξάλλου, διέψευσε τα σενάρια πως μαζεύει υπογραφές για την υποψηφιότητά της, ενώ καυτηρίασε τους «κομματικούς μηχανισμούς», λέγοντας πως «μάς έφεραν εδώ που μάς έφεραν».
Ειδήσεις σήμερα
Ανακοινώθηκε η κατανομή μαθητών και μαθητριών σε ΕΠΑΛ και πρότυπα ΕΠΑΛ
Ανάλυση stratfor: Τουρκικό φλερτ με τους BRICS
Γερμανία: Δύο τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγάρδης
Θεοδωρικάκος: Οι παραπλανητικές εκπτώσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές