Ο πάλαι ποτέ συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, μετά το φιάσκο του 2014, όταν το κόμμα που είχε δημιουργήσει ένα χρόνο πριν, με τον τίτλο «Σοσιαλιστικό Κόμμα», μετείχε στις ευρωεκλογές εκείνου του έτους είχε λάβει μόλις 0,19%, δηλαδή 11.106 ψήφους, έχει ήδη βρει φιλόξενες αγκάλες στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινή καταγωγή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από χωριά της Αρτας, και η προϋπηρεσία του στο ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τον σύντροφο Στέφανο στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης.
Το χωριό του Τζουμάκα, ο Καταρράκτης, με πληθυσμό μόλις 130 κατοίκους, απέχει 40 χιλιόμετρα από το Αθαμάνιο, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ως εδώ είναι τα πράγματα λίγο πολύ γνωστά. Εμαθα, που λέτε, ότι ο 77χρονος Στέφανος επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στη Βουλή μετά από 22 χρόνια που είχε διατελέσει «πατέρας του Εθνους» (από το 1981 έως το 2007 με εξαίρεση την περίοδο 2000-2004).
Για αυτό και η Κουμουνδούρου, με εντολή Τσίπρα, αποφάσισε να τον μετρήσει στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών μαζί με τον Νίκο Παππά, τη Θεανώ Φωτίου, τον Γιάννη Μουζάλα, τον Γιάννη Μπαλάφα, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και άλλους νεοεισερχόμενους. Τα στοιχεία που έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ τού δίνουν ελπίδες για εκλογή, καθώς έρχεται στην πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω κομματικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης, που απέτυχε να εκλεγεί το 2019 και θα ήθελε να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Βέβαια ο Κυρίτσης χρεώνεται στους «53» και όχι στους προεδρικούς, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Για να δούμε πού θα οδηγήσει αυτός ο ιδιόμορφος εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ εκεί στα… νότια.