Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κατάφερε να αποδείξει τα περί «κοπτοραπτικής» ή συγκάλυψης, ούτε όμως και να απαντήσει επαρκώς στην κατηγορία ότι είναι «εντολοδόχος συμφερόντων».
Και ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος που άδειασε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας για το φιάσκο της Novartis, αφενός παραδέχθηκε στο βήμα ότι στο δυστύχημα των Τεμπών υπήρξε ανθρώπινο λάθος, αφετέρου δεν κατάφερε και να τηρήσει αποστάσεις και να μην αδειάσει τον Στέφανο Κασσελάκη για τη «χοντράδα» της δήθεν ανάγκης να διεξαχθούν εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές. Οταν δε προσπάθησε να πει ότι όταν ο κ. Κασσελάκης μίλησε για διεθνείς παρατηρητές, δεν αμφισβήτησε τη διαφάνεια και την καθαρότητα των εκλογών στην Ελλάδα αλλά αναφερόταν στους διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ που έρχονται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, προκάλεσε κλαυσίγελο, ακόμα και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ…
Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης που η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί τη διαφάνεια και την καθαρότητα των εκλογών στην Ελλάδα και μετά το τέλος αυτής της συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης θα κληθεί να δίνει απαντήσεις για τη ροπή προς τον ξένο προς την Ευρώπη «τραμπισμό».
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν μία πολιτική… ακροβασία. Προσπαθούν να πείσουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος δικαίου, με σκοπό να θολώσουν τα νερά και -σε μία προσπάθεια επανάληψης του 2015- ο λαϊκισμός να ξανασκεπάσει τα πάντα.
Προσπαθούν να πείσουν ότι θέλουν πρόωρες εκλογές, ενώ δεν τις θέλουν και την ίδια στιγμή προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα φώτα πάνω του, διότι οι αρχηγοί τους αυτό έχουν ανάγκη.
Τελικά μένουν στο «ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή να απολογηθεί» όταν κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα, περισσότερο απολογούμενος ήταν ο Νίκος Παππάς από τον υπουργό Επικρατείας που σήκωσε το βάρος από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Μητσοτάκης για Τραμπ: Θα διατηρηθούν οι στενές σχέσεις με ΗΠΑ - Η εκλογή Τραμπ είναι κλήση αφύπνισης για την Ευρώπη
Σε έναν πρώτο απολογισμό της χθεσινής πρώτης ημέρας της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την αντιπολίτευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να εμφανιστεί ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά μέχρι στιγμής έχει περάσει κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έβαλε, με την τοποθέτησή του κατά την κατάθεση της πρότασης. Αναμένεται η ομιλία του. ‘
Μεγάλος χαμένος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εμφανίζεται φορώντας τη στολή του στρατιώτη να αμφισβητεί την ελληνική δημοκρατία και όταν με το χθεσινό του άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του δίνεται η ευκαιρία να διορθώσει το μεγάλο του λάθος, προαναγγέλλει την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ως «σόου» και «κοκορομαχίες», επιχειρώντας δεύτερο κτύπημα στη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα.
Σε χαμηλούς τόνους η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, ο οποίος δεν ακολούθησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με στρατηγική για την… τηλεόραση κατάφερε να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και να πάρει πολύ χρόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.
Οσο για το ΚΚΕ, δεν υπόγραψε την πρόταση δυσπιστίας ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης, προανήγγειλε ότι θα τη στηρίξει στην ψηφοφορία της Πέμπτης, αλλά παρέμεινε στο μοναχικό δρόμο και στις ίσες αποστάσεις έναντι Ν.Δ. από τη μία και όσους υπέγραψαν την πρόταση από την άλλη. Για παράδειγμα, ο Θανάσης Παφίλης απευθυνόταν περισσότερο στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τις προτάσεις του ΚΚΕ.
ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ
Αρμόδιες πηγές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να διαρρεύσει η «πάρα πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την τελική διαμόρφωση του κειμένου της πρότασης δυσπιστίας, έλεγαν μάλιστα ότι παρενέβησαν για να την κάνουν «πιο σκληρή» σε βασικά σημεία. Και από τη Χαριλάου Τρικούπη απαντούσαν ότι έγιναν κάποιες προσθήκες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι σημαντικές.
Και την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε και να αφήνει να διαφανεί ότι επίκειται συνεργασία με τα κόμματα που συνυπογράφουν, το ΠΑΣΟΚ -και συγκεκριμένα ο κ. Δουδωνής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη- να χαρακτηρίζει τον κ. Κασσελάκη «χορηγό του Μητσοτάκη» και να εξηγεί ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ζήτησε υπογραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τις απαιτούμενες υπογραφές, ενώ όταν ρωτήθηκε για μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση…