Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιάσων Αποστολόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχολίασε το δυσάρεστο γεγονός επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική πολιτεία σημειώνοντας πως το «ελληνικό κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα». Στην ίδια ανάρτηση ο ακτιβιστής έγραφε πως το ναυάγιο στη Ρόδο είναι το πιο θανατηφόρο στη Ρόδο και πως αυτό ήρθε σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας των μεταναστών να φτάσουν στην Ιταλία από την Τουρκία για «αποφύγουν τα ελληνικά pushbacks».
Δείτε την ανάρτηση:
🔴Ρόδος-το πιο θανατηφόρο ναυάγιο του 2022. Σκάφος με 60-80 πρόσφυγες βούλιαξε, έχουν διασωθεί μόνο οι 29.
Οι άνθρωποι ξεκίνησαν από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τα 🇬🇷#pushbacks
Γι αυτό πνίγηκαν. Το🇬🇷κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα— Iason Apostolopoulos (@Iasonas_Apost) August 10, 2022
Στο συγκεκριμένο σχόλιο απάντησε στο Twitter ο ίδιος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισημαίνει πως η Ελλάδα διέσωσε μετανάστες επισημαίνοντας πως είναι «ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα». Ο κ. Μηταράκης σημειώνει πως οι μετανάστες «χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία».
Στο ίδιο σχόλιο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνει ότι «δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας».
Δείτε την ανάρτηση:
Ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα που ΔΙΕΣΩΣΕ μετανάστες που, χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία. Δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας.
— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 11, 2022
Ρόδος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών μετά τη βύθιση σκάφους
Υπενθυμίζεται ότι άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά τη χθεσινή βύθιση σκάφους με μετανάστες.
Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, όλοι άνδρες. Δύο από αυτούς που φέρονται ως οι διακινητές μεταφέρθηκαν στην Κάρπαθο και οι άλλοι 27 στην Κω. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν περίπου 50 με 60 άτομα μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και 4 γυναίκες. Εκτιμάται ότι όσοι δεν κατάφεραν να διασωθούν βρίσκονται μέσα στις καμπίνες του σκάφους και δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι διασωθέντες υποστήριξαν στους λιμενικούς ότι είχαν ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και οδικώς μεταφέρθηκαν στην Αττάλεια έχοντας πληρώσει κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ το άτομο.
Όλοι οι διασωθέντες που βρίσκονται στην Κω αναγνώρισαν ως διακινητές του δύο διασωθέντες που βρίσκονται στην Κάρπαθο.
Ειδήσεις σήμερα
Εισαγγελική έρευνα για παρακολούθηση του Μητσοτάκη το 2018 από τον Ντογιάκο
Μεσσήνη: Πώς ο πρώην σύζυγος παραμόνευε τη γυναίκα για να της πετάξει υδροχλωρικό οξύ