Ακόμη και για την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η «οδηγία» είναι χαμηλά η μπάλα και «ουδέν σχόλιο». Παράλληλα μένουν στην ουσία, ότι λύθηκε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε μια ομάδα παιδιών και γονέων και στάλθηκε το μήνυμα ότι στην Ελλάδα όλοι είναι ίσοι και ότι αυτός ο νόμος φέρει υπογραφή Μητσοτάκη και μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην τηλεόραση του Open και απαντώντας σε ερώτηση για τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Τοποθετήθηκαν και όλοι οι βουλευτές, πολλοί βουλευτές και της Ν.Δ. τοποθετήθηκε και ο κ. Σαμαράς, είπε τις απόψεις του. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πραγματικά, γιατί είναι κάτι το οποίο, ουσιαστικά, το είχε προαναγγείλει και ο ίδιος και έχει εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις του».
Αναφερόμενος στο αν υπάρχει θέμα ενότητας για τη Ν.Δ. επισήμανε ότι: «Δεν νομίζω, όμως, ότι υπάρχει πιο συμπαγής, πιο αρραγής κοινοβουλευτική ομάδα από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει πάρει και δύσκολες αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή μία κεντροδεξιά παράταξη, η οποία γι’ αυτό και είναι μεγάλη παράταξη, γιατί σέβεται όλες τις απόψεις μέσα στο κόμμα της -ξεκινάει από το Κέντρο και κάποιες φορές από την Κεντροαριστερά και φθάνει μέχρι την Κεντροδεξιά και τη δεξιά, 50 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και τους εισηγητές υπουργούς, πέρασε ένα σημαντικό νομοσχέδιο. Επί Νέας Δημοκρατίας, με τις ψήφους και των υπόλοιπων κομμάτων, και το αναγνωρίζουμε.
Είναι σημαντική στιγμή για τη Δημοκρατία, πέρασε μία σημαντική νομοθέτηση για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είχαν ίσα δικαιώματα στον πολιτικό γάμο και κάποια παιδιά ήταν ενός κατώτερου θεού, πολύ αδίκως. Εξαιτίας αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ψήφου αυτών των βουλευτών, η χώρα μας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έχει γίνει θετική είδηση σε όλον τον κόσμο»..
Ο πρωθυπουργός, από τη μεριά του, χθες, βρέθηκε στο Μόναχο και συμμετείχε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 60ής Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Τουρκία σημείωσε ότι «αντιμετωπίζουμε έναν επιθετικό γείτονα στα ανατολικά μας, πάντοτε αισθανόμαστε ότι πρέπει να δαπανούμε περισσότερα για να αποφύγουμε προκλήσεις».
Μητσοτάκης: Το Δημόσιο θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους
«Θέλουμε να έχουμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερης κλίμακας συνεννόηση για να σκεφτούμε ακροθιγώς και το τονίζω αυτό, το πώς κατανέμουμε πόρους για την αμυντική βιομηχανία μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Οπως είπε «ο κίνδυνος να είσαι αφελής μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επισφαλή θέση. Ολοι επιθυμούμε την ειρήνη, αλλά υπάρχει και αυτή η φράση “αν θες ειρήνη να ετοιμάζεσαι για πόλεμο” και η νοοτροπία στην Ευρώπη τώρα μοιάζει με αυτό το ρητό, καθώς δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το τραύμα του πολέμου στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί στη δικιά μας γενιά που μεγάλωσε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και αυτό είναι ένα σοκ που μας έχει ξυπνήσει άσχημα».
Ο κ. Μητσοτάκης αφού υπενθύμισε, επίσης, ότι «ακόμα και σε χαλεπούς περιόδους δίναμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες» σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει καταφέρει να πετύχει να δίνει περισσότερα χρήματα για την άμυνα μειώνοντας το χρέος, γιατί η οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης».
Αντιμετωπίζουμε γεωπολιτικές προκλήσεις που άλλες χώρες δεν αντιμετωπίζουν, τόνισε, ακόμα, κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «ευρωπαϊκή άμυνα σημαίνει προτεραιοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που τώρα είναι κατακερματισμένη. Για παράδειγμα, για αγορά φρεγάτας δεχόμαστε πέντε – έξι διαφορετικές προσφορές κι αυτό δεν έχει νόημα».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΒΑΛΝΙ
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο Ναβάλνι αγωνίστηκε απέναντι στο βίαιο και αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας και πλήρωσε τη γενναιότητά του «πρώτα με την ελευθερία του και τώρα με τη ζωή του». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Αλεξέι Ναβάλνι αγωνίστηκε σθεναρά για τη δημοκρατία και στάθηκε απέναντι σε ένα βίαιο, αυταρχικό καθεστώς. Ενα καθεστώς που φρόντισε ώστε ο Ναβάλνι να πληρώσει τη γενναιότητά του πρώτα με την ελευθερία του και τώρα με τη ζωή του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του. Το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί».
Ειδήσεις σήμερα
Στρεπτόκοκκος: Κινδυνεύουν… και οι ενήλικες – Τα συμπτώματα, η διάγνωση και τα φάρμακα
Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, υποχωρεί ο βοριάς – Πού θα χρειαστεί ομπρέλα [Βίντεο]
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μικρές εισφορές, χαμηλή σύνταξη επιλέγουν 9 στους 10 [πίνακας]