Στο πλαίσιο της συμπόρευσης και του συντονισμού των κινήσεών τους, κοινός στόχος της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη να καταστήσουν τη συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αδύνατη, ακόμα και για τη σύνθεση και λειτουργία των ανεξάρτητων επιτροπών. Να προκαλέσουν, δηλαδή, πέραν του πολιτικού, και ένα θεσμικό αδιέξοδο στη χώρα, ώστε να αναδείξουν σε κεντρικό το ζήτημα των υποκλοπών και καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων.
Και αν για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες πρακτικές δεν θεωρούνται ξένες, για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. τίθεται το ερώτημα από πότε άλλαξε η αντίληψη που ήθελε να μην απειλούνται δημοκρατικά και θεσμικά κεκτημένα, προκειμένου να εξυπηρετούνται κομματικές σκοπιμότητες. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι στην τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο έχουν ψηφιστεί από τα 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, με διακομματική συναίνεση δηλαδή και τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και σε κάποιες περιπτώσεις και του ΣΥΡΙΖΑ, οι αντικαταστάσεις μελών σε επτά ανεξάρτητες επιτροπές.
Στο πλαίσιο αυτό, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. προσπαθούν από κοινού και με όποιον τρόπο μπορούν όχι απλά να συντηρήσουν αλλά να μετατρέψουν την υπόθεση των υποκλοπών σε μείζον και κεντρικό ζήτημα. Και προφανώς δεν μπορούσαν να μην αξιοποιήσουν την κοινή επιστολή των 16 συνταγματολόγων που διαφώνησαν με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου.
Ειδήσεις σήμερα
Σεισμός: Ταρακουνήθηκε πάλι η Κρήτη τα ξημερώματα