«Εμείς τιμούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Θεωρούμε, όμως, ότι αυτό συνέβη γιατί λειτούργησε ο μηχανισμός του φόβου για τα χειρότερα. Δηλαδή οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά φοβήθηκαν τα χειρότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να γκρεμίσουμε τον μηχανισμό του φόβου και να διαμορφώσουμε τον μηχανισμό της ελπίδας για τα καλύτερα» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε ερωτηθείς για το τι συμφέρει την πατρίδα: «Κατ’ εμέ την πατρίδα τη συμφέρει να υπάρχει μια άλλη πολιτική και όχι αυτή που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία. Αναξιοκρατία, διαφθορά, αδιαφάνεια».
«Ο προηγούμενος φόβος ήταν ότι “έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ” και κέρδισαν με 20 μονάδες διαφορά. Είναι ο γνωστός “νέος φόβος”, που έχει ανακαλύψει ο κ. Μητσοτάκης. “Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, γιατί θα σας χαλάσουμε τις διακοπές τον Αύγουστο”. Ωραίοι είναι αυτοί οι “φόβοι”, αλλά δεν υπάρχει πια δράκος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να στηρίξει τις ελπίδες του σε μια ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη αντιπολίτευση. Με εμάς ισχυρούς, η Νέα Δημοκρατία θα αναγκαστεί να μην έχει τέτοια συμπεριφορά βαθέως πελατειακού κράτους» σχολίασε ως προς τα διλήμματα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αναφορά στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη. «Το πόρισμα για τα Τέμπη είναι εκκωφαντικό. Τι λέει; Ότι μπορούσαν να έχουν τηλεδιοίκηση και να μην έχουμε 57 νεκρούς συμπολίτες μας. Δεν είχαν, διότι υπήρχαν εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Τα ήξερα όλα ο κ. Καραμανλής, γιατί η αρχή διαφάνειας του είχε δώσει ένα πόρισμα, που εξηγούσε γιατί ενώ το 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ για να έχουμε τηλεδιοίκηση, δεν την αποκτήσαμε. Και αντί να πάρει το πόρισμα και να το πάει στον εισαγγελέα – προφανέστατα για να μην εμπλέξει τα “γαλάζια παιδιά” του ΟΣΕ και άλλων οργανισμών – το κράτησε στο συρτάρι του».
Σχετικά με το ζήτημα της Θράκης , ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είναι δυνατόν να διχάζεται ο ελληνικός λαός για ένα ζήτημα που θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή κι ευαισθησία; Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι ήξερε πρώτος την ιστορία αυτή και μετά ενημέρωσαν και τον κ. Τσίπρα. Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης; Περίμενε να πει ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα με τον υποψήφιο βουλευτή του; Άρα, ήξερε ο κ. Μητσοτάκης εδώ και εβδομάδες ότι στα ψηφοδέλτιά του υπάρχει ένας άνθρωπος που οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι παίζει έναν άσχημο ρόλο και τον κρατούσε στα ψηφοδέλτιά του και περίμενε τον κ. Τσίπρα να το πει; Αυτό δεν είναι συγκάλυψη; Εμείς τι θέλουμε από τους βουλευτές μας, χριστιανούς ή μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες; Να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης. Διότι αυτή η Συνθήκη είναι που έχει σφυρηλατήσει τη σταθερότητα και δεν πρέπει να πάμε σε καμία περίπτωση στα παιχνίδια Ερντογάν, που έκανε λόγο για αναθεώρηση της. Ας βγουν, λοιπόν, δημοσίως να πουν οι υποψήφιοι βουλευτές ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης. Γιατί δεν το κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;».
Ως προς τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, δεν υπάρχει πήχης. Πήχης είναι να γίνει ξανά η παράταξή μας ο βασικός πυλώνας απέναντι στη συντήρηση. Αυτός είναι ο στόχος της παράταξής μας. Μπορεί να μην επιτευχθεί απόλυτα τώρα, σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Απέναντι στη συντήρηση να είναι η δημοκρατική παράταξη ως γνήσιος εκφραστής κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού Έλληνα. Εκεί συγκλίνει η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, η ενότητα και η πολιτική του αυτονομία».
Επέκρινε τη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης: «Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης με τα ενοίκια. Επαναλαμβάνω τον στρατηγικό μας στόχο για 150.000 κοινωνικές κατοικίες στα πρότυπα Ισπανίας, Πορτογαλίας, Αυστρίας, Γερμανίας και Ιταλίας. Γιατί; Σήμερα αν δείτε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, τα ενοίκια είναι δυστυχώς τόσο υψηλά που δεν μπορεί ένα νέο ζευγάρι να ξεκινήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια. Και αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε. Ακόμη και ως αντιπολίτευση τι καταφέραμε; Δεν μιλούσε κανείς στην Ελλάδα για κοινωνική κατοικία και με την καμπάνια μας επί έναν χρόνο αναγκάστηκε η Νέα Δημοκρατία να πει πέντε κουβέντες. Αλλά το μοντέλο της με τα χαμηλότοκα δάνεια, με το ποσοστό που δίνει, δεν περπατάει, γιατί έχει αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος αγοράς κατοικιών στη χώρα μας».
Τάσεις MRB: Στο 22,9% η ΝΔ, στο 14,2% το ΠΑΣΟΚ - Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Είναι ένα τραγικό γεγονός. Έχουν χάσει εκατοντάδες άνθρωποι τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρξουν έρευνες για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη τι έκανε η Ελλάδα όταν έμαθε την ύπαρξη αυτής της δύσκολης κατάστασης στο συγκεκριμένο πλοίο. Και να ενημερωθεί και η διεθνής κοινή γνώμη, ώστε να μην χτυπούν τη χώρα μας ξένα μέσα».
Αναφερόμενος σε σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη του στα Χανιά ότι «κάτι θα ξέρει» ο κ. Ανδρουλάκης, και δεν αναφέρεται στις υποκλοπές, επισήμανε: «Ξέρετε πως αποδεικνύεται ότι έχω διαφορετική συμπεριφορά και από τους δύο ; Μόλις το έμαθα, πήγα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Την προηγούμενη Πέμπτη βγήκε το ψήφισμα της PEGA – το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – που κατακεραυνώνει τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Άρα, εγώ έκανα ό,τι μπορούσα σε κάθε επίπεδο. Τι έκαναν εκείνοι; Για να δούμε ποιος κρατάει ποιον. Όταν έμαθε ο κ. Τσίπρας ότι καταδικάστηκε 13-0 ο στενότερος του συνεργάτης, ο κ. Παππάς, τον κράτησε στα ψηφοδέλτια ή τον έδιωξε; Τον κράτησε στα ψηφοδέλτια. Όταν ο κ. Μητσοτάκης έμαθε τις υποκλοπές που σχεδίασε το παρακράτος, που βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο ανιψιός του, τι έκανε; Συγκάλυψη. Άρα, εδώ έχουμε μια περίπτωση, τη δική μου, που συγκρούεται και προσπαθεί με αξιακό τρόπο να διασφαλίσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ποιότητα της δημοκρατίας και από την άλλη έχουμε δύο αρχηγούς κομμάτων, οι οποίοι επειδή φοβούνται κάτι, προφανέστατα, συγκαλύπτουν τα περιβάλλοντά τους».
Ειδήσεις σήμερα
ΝΔ: Η αλήθεια για τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τις δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία
ΝΔ: Η αλήθεια για τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τις δήθεν μηδενικές προσλήψεις την επόμενη τετραετία