Την ίδια στιγμή, επενδύει όλα τα αντιπολιτευτικά όπλα στην ακρίβεια επειδή πιστεύει ότι έτσι θα πέσει η κυβέρνηση και διεξάγει μακριά από το φως των προβολέων της δημοσιότητας εσωκομματικό πόλεμο με στόχο την κυριαρχία του στο συνέδριο.
Η Κουμουνδούρου, όταν δεν επιτίθεται κατά πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και δεν αναγκάζει βασικούς αρθρογράφους της Αυγής σε παραίτηση επειδή διαφωνεί με τις κριτικές απόψεις τους εναντίον της ηγεσίας, προσπαθεί να πείσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο είναι το μοναδικό κεφάλαιο για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και ότι βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση από «ασυνεπείς μειοψηφίες».
Ονομάζουν «ασυνεπείς μειοψηφίες» την «Ομπρέλα», τη συμμαχία των 53+ και κορυφαία και μεσαία στελέχη που κινούνται εκτός ηγετικής ομάδας, επειδή πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να ενώσουν τις δικές τους μειοψηφίες σε μία πλειοψηφική, όπως λένε, τάση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κίνηση Μελών με επικεφαλής τον Νίκο Παππά, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Χρήστο Σπίρτζη, η Γέφυρα του Νίκου Μπίστη, του Παναγιώτη Παναγιώτου και άλλων, η ομάδα των «πασοκογενών», οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και η ΡΕΝΕ των Αντώνη Κοτσακά, Νίκου Σκορίνη και Πάνου Ρήγα ενώθηκαν και στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τις προτάσεις του.
Μέλη των «ασυνεπών μειοψηφιών» είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει αποδυθεί σε έναν… κλεφτοπόλεμο κατά της Κουμουνδούρου αναλαμβάνοντας αρχικά το βάρος της σύγκρουσης (συνέντευξη στην Καθημερινή με σκληρή κριτική εναντίον του ηγέτη Τσίπρα, αποστάσεις από τη μηδενιστική γραμμή περί ψίχουλων σχετικά με τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας) και διορθώνοντας στη συνέχεια, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι παραποίησαν τις δηλώσεις τους ή δήθεν δεν τις απέδωσαν σωστά.
Είναι ο Στέλιος Κούλογλου που, λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή με την οποία είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ζήτησε πρόωρες εκλογές άμεσα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα και πρόωρες εκλογές τώρα θα άφηναν τη χώρα ακυβέρνητη για δύο μήνες.
Είναι ο Πάνος Σκουρλέτης που τον τελευταίο καιρό δεν δίνει αφορμές, αλλά κατηγορείται από την Κουμουνδούρου ότι δεν είναι δυναμικός στη Βουλή όπως ο Γιάννης Ραγκούσης.
Είναι οι Νίκος Φίλης και Νίκος Βούτσης, που ο ένας απείχε, κόντρα στην κομματική γραμμή, και ο άλλος ψήφισε αλλά με… βαριά καρδιά την αμυντική συμφωνία με τα ΗΑΕ. Βεβαίως η Κουμουνδούρου οφείλει να εξηγήσει γιατί δεν είναι μέλος των «ασυνεπών μειοψηφιών» ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος που επίσης απείχε της ψηφοφορίας ή ο Γ. Τσίπρας ο οποίος τα έβαλε με το ΑΠΕ για ένα «δυστυχώς» που υπήρχε στην παρέμβασή του, η οποία και χωρίς το «δυστυχώς» ήταν ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον της Δύσης και παράλληλα μία «άφεση αμαρτιών» για τον Πούτιν. Μάλλον επειδή αυτοί στηρίζουν τον κ. Τσίπρα και τις επιλογές του.
ΠΑΓΙΔΑ εκλογολογίας
Στην παγίδα που προσπάθησαν να στήσουν στην κυβέρνηση κινδυνεύουν να πέσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, επιχειρώντας να διαμορφώσουν προεκλογικό κλίμα και αστάθεια, η Κουμουνδούρου μιλούσε για εκλογές τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο «επειδή ο Μητσοτάκης προσπαθεί να δραπετεύσει», ενώ η Χαριλάου Τρικούπη έδινε προς τα έξω μέχρι και ημερομηνία πρόωρων εκλογών την 22α Μαΐου, αναφερόμενη σε «έγκυρες πληροφορίες» από τον πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου.
Μεσολάβησαν όμως τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, τα οποία από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να απαξιώσουν. «Ψίχουλα και κοροϊδία» από τον Αλέξη Τσίπρα, «ανεπαρκή» από τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Χωρίς να υπολογίζουν στο προφανές ερώτημα που δημιούργησε ο τυφλός λαϊκισμός. Μα, αν ο Μητσοτάκης πήγαινε σε εκλογές σε δύο μήνες, πακέτο… ψίχουλα θα παρουσίαζε;
Μετά τα μέτρα, άρχισαν τα πισωγυρίσματα. Φωνές από την Κουμουνδούρου έλεγαν ότι μάλλον ο πρωθυπουργός κάνει πίσω από τα σχέδιά του για άμεσες πρόωρες εκλογές, «αφού μάλλον φυλάει τα καλύτερα για μετά». Και από τη Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν ότι με αυτό το πακέτο, μάλλον οι εκλογές πάνε για φθινόπωρο (Σεπτέμβριος οι πρώτες, Οκτώβριο οι δεύτερες).
Η πραγματικότητα είναι ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που μετά την εκλογή Ανδρουλάκη έσπευσε να παρουσιαστεί ως υπεύθυνη και σύγχρονη πολιτική δύναμη αλλά δείχνει ότι δεν μπορεί να αντέξει την πίεση τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλές φορές λαϊκίζει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν τεχνηέντως να προκαλέσουν προεκλογικό κλίμα για να εντείνουν το ενδιαφέρον των μελών τους για τα εσωκομματικά τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την καμπάνια και τα μηνύματα, το ενδιαφέρον για το συνέδριο είναι πολύ κατώτερο του αναμενομένου, ενώ στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι η πορεία μετά το πικ, κάνει… κοιλιά.
Είναι βέβαιο ότι ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ανδρουλάκης μπορούν να είναι μέσα στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δείχνουν όμως αμφότεροι ότι αδυνατούν ακόμα και να διαβάσουν τα δεδομένα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr