Κληθείς να σχολιάσει την όξυνση των επιθέσεων στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, με το σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως καραμανλικός ο Καμμένος», είπε ότι «το μενού της ΝΔ το έχει αλλάξει ο κ. Σαμαράς, οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης έχουν γίνει πρωτοκλασάτα στελέχη, ενώ οι νεοφιλελεύθεροι Ξαφά και Σκυλακάκης που δεν περνούσαν ούτε απέξω από την πόρτα του Καραμανλή έχουν γίνει κύρια στελέχη του κομματος». Και προσθέτει πως «κανείς δεν δικαιούται από τη σημερινή ΝΔ να πιάνει στο στόμα του τον Καραμανλή».
Απέδωσε τις επιθέσεις στο πρόσωπό του εκ μέρους της Ντόρας Μπακογιάννη «στον φόβο της για την έρευνα της υπόθεσης της Siemens», προσθέτοντας ότι η κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να απολογείται στον ελληνικό λαό και να εξηγήσει γιατί ασκεί εσωτερική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Καμμένος ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας ότι για τα διαμειφθέντα στην συνάντηση -παρόντος του ιδίου- του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι πολίτες πρέπει να πιστέψουν, «κάθετα, την Εκκλησία».
Απέρριψε οποιαδήποτε υπόνοια για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού σε σχέση με την Τουρκία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της γείτονος χώρας, και υπογραμμίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από την Τουρκία, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και εθνική ακεραιότητα».
Σε ό,τι αφορά διαρροές από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κύπρου τον Ιούνιο, είπε ότι αυτές οι πηγές που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους «επιβεβαιώθηκαν σε 12 ώρες με το NAVTEX και την άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ».
Ο κ. Καμμένος κάλεσε τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για την «ανευθυνότητά της, με υπόδειξη της κ. Μπακογιάννη για επερώτηση στην Βουλή, όπως και ο περίφημος κ. Θεοδωράκης ο οποίος αποτελεί τον κολαούζο της Νέας Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Κύπρο σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, απάντησε: «Για την Ελλάδα, η Κύπρος δεν είναι μακριά, όπως έλεγε ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να στηρίξει τον κοινό αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου όπως έχει προδιαγραφεί στα εθνικά σχέδια».
Ερωτηθείς αν υπάρχουν σχέδια «αναγέννησης» του δόγματος του κοινού αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου, «που είχε νεκρωθεί από την εποχή Σημίτη και μετά», ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «μαύρη για την Ελλάδα, την εποχή Σημίτη», προσέθεσε ότι «ήταν η περίοδος των Ιμίων, όπου τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας» και τόνισε: «Σήμερα τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».
Σε ό,τι αφορά τους νέους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού και των διεθνών συμφωνιών, όπως η επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του εξοπλιστικού της προγράμματος. Ανέφερε ότι τα κονδύλια προέρχονται από την υπάρχουσα ευχέρεια που προβλέπουν οι προϋπολογισμοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις νέες πηγές που έχουν δημιουργηθεί από την εκμετάλλευση της περιουσίας και της διάθεσης των μη επιχειρησιακών αποθεμάτων και από τις νέες συμφωνίες που θα προκύψουν με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της πενταετούς στρατιωτικής συμφωνίας.
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα ρυθμιστούν νομοθετικά, όλες οι προαναγγελθείσες υποχρεώσεις προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «δυσάρεστης έκπληξης» για το ειδικό μισθολόγιο, όσο είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση, τόνισε, «δεν ανησυχώ, διότι αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς».