Κυβερνητικά στελέχη επιστρέφουν τα περί συγκάλυψης και κατηγορούν την αντιπολίτευση για «συγκάλυψη της αλήθειας», γιατί, όπως σημειώνουν, αυτό τους βόλευε στο αφήγημά τους, με το οποίο πορεύτηκαν για δύο μήνες διχάζοντας τον ελληνικό λαό και δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με fake news.
Η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου από τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπαδημητρίου τα τελευταία 24ωρα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με ομοβροντία τοποθετήσεων από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου, αλλά ήταν οικειοθελής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», στην κυβέρνηση αναζητούν μια αξιόπιστη και σοβαρή λύση όσον αφορά στο νέο πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Μαζί θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στη διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), η θητεία της οποίας έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό. Στόχος οι αλλαγές να ανακοινωθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Σε όσους μηδενίζουν όσα έχουν γίνει στην υπόθεση αυτήν απαντούν ότι είναι κατάκτηση για τη χώρα το γεγονός ότι έχουμε στελεχωμένο έναν ανεξάρτητο οργανισμό διερεύνησης.
Σε όσους από την αντιπολίτευση καταλογίζουν στην κυβέρνηση αλλαγή στάσης όσον αφορά στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ απαντούν ότι κανείς δεν απορρίπτει τις προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό και μάλιστα το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα φέρει και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτό που υπογραμμίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η αλήθεια για την τραγωδία των Τεμπών θα αποκαλυφθεί και θα ξεκαθαριστούν όλα, αλλά και ότι η προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας από κομμάτι της αντιπολίτευσης και ορισμένους που παριστάνουν τους πραγματογνώμονες αρχίζει να γίνεται κατανοητή από ένα πολύ σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης.
Επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο ότι το μείζον σε αυτήν την τραγική υπόθεση είναι οι ευθύνες του σταθμάρχη και η κατάσταση του ΟΣΕ και ξεκαθαρίζουν ότι φυσικά και υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης και δεν τις αρνήθηκε ποτέ. «Γι’ αυτό άλλωστε έχουν ασκηθεί και 43 διώξεις μέχρι σήμερα και υπάρχει κι ένας υπουργός που είπε μόνος του να πάει στο Δικαστικό Συμβούλιο να κριθεί απευθείας. Η κυβέρνηση λοιπόν έχει κάθε λόγο να θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, γιατί θα αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει ευθύνες ως προς την κατάσταση του ΟΣΕ, μπορεί να έχει κάνει επικοινωνιακής φύσεως λάθη, αλλά δεν έχει να κρύψει τίποτα. Δεν θέλουμε να συγκαλύψουμε κάποιον. Αν υπάρχει συγκάλυψη, υπάρχει συγκάλυψη της αλήθειας από ορισμένους που είχαν πορίσματα και τα έβαλαν στο συρτάρι και από όσους παριστάνουν τους πραγματογνώμονες ενώ δεν είναι», ήταν τα λόγια του Κωστή Χατζηδάκη.
Ειδικά όσον αφορά στο πόρισμα το ΠΑΣΟΚ διά του Νίκου Ανδρουλάκη, μίλησε για άλλη μια αποτυχία του κράτους και γι’ αυτό, όπως είπε, ευθύνεται αποκλειστικά η Ν.Δ.
Εκθετοι ΠΑΣΟΚ… και πέριξ
Κυβερνητικές πηγές θύμιζαν στον κ. Ανδρουλάκη ότι όταν αποφάσισε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης βασίστηκε όχι σε όλο το πόρισμα, αλλά σ’ ένα κομμάτι του, που μιλούσε για εύφλεκτη ύλη και απέκλειε τα έλαια της μηχανής. «Το ΠΑΣΟΚ με τους συνεργάτες του, την κ. Κωνσταντοπούλου, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά, συνεργάστηκαν στην πρόταση δυσπιστίας. Δεν ξέρω αν θα συνεργαστούν και στο μέλλον», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «ένα κείμενο που μιλούσε για έγκλημα, για συγκάλυψη, για μπάζωμα έχει τις υπογραφές των βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ».
Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών, καταλύει θεσμούς, διασύρει πρόσωπα, αποδομεί το ίδιο το Σύνταγμα.