«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Αυτή την ώρα δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, πρέπει να ρίχνουμε νερό.
Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή.
Πάνω σε αυτό το πεδίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικά παιχνίδια, λαϊκισμούς και πολιτικές αλχημείες», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής και σημείωσε -σε διαφορετική κατεύθυνση από την πρόσφατη παρέμβαση Τσίπρα- ότι «ο δρόμος της επίλυσης του ζητήματος μέσω της Δικαιοσύνης θα είναι για όλους λυτρωτικός».
Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον Alpha 98,9 και σχολιάζοντας τις αναλυτικές δηλώσεις της κ. Νικολάου, αναρωτήθηκε αν -όπως ισχυρίζεται η πλευρά Κουφοντίνα- «έχουν γίνει οι νόμιμες ενέργειες εκ μέρους του κράτους». Ζήτησε «να μάθουμε τι, τελικά, έχει γίνει με αυτή την υπόθεση» και εκτίμησε πως «αν συμβεί το οποιοδήποτε μοιραίο, όλοι θα λογοδοτήσουν».
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που έχουμε ξεφύγει εντελώς. Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ήθελαν αυτό το πράγμα να το σταματήσουν εν τη γενέσει του, θα έκαναν μια δημόσια τοποθέτηση και θα τελείωνε η ιστορία. Και θα έπαιρναν το μήνυμα όλα αυτά τα φιλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναλώνονται σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα.
Είναι ευθύνη των πολιτικών αρχηγών να βάλουν σε τάξη σε αυτή την κατάσταση και όλους αυτούς οι οποίοι, κατά τ’ άλλα, τους προσφέρουν υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Κοντονής για το κλίμα που επικρατεί στη δημόσια ζωή και σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη.
Επί της ουσίας, ο κ. Κοντονής επανέλαβε, μέχρι κεραίας, την κριτική για τον Ποινικό Κώδικα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λίγες ημέρες προτού εγκαταλείψει την εξουσία.
«Το σχέδιο νόμου που είχα παραλάβει και δεν το πήγα ποτέ στη Βουλή είχε σοβαρά προβλήματα. Αισθανόμουν ότι, εάν δεν διορθωθούν, θα εκτίθετο και η κυβέρνηση και θα συνδεόταν το όνομά μου με κάτι το οποίο δεν θα με τιμούσε ιδιαίτερα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει για τα κακουργήματα τα οποία γίνονται κατά ανηλίκων η παραγραφή να ξεκινάει από την ενηλικίωση. Σήμερα, εξαιτίας της σφοδρότητας αυτού του φαινομένου, όλοι συμφωνούν – κι εγώ το είχα πει τότε: Γιατί να ξεχωρίσουμε τα κακουργήματα από τα πλημμελήματα; Και τα πλημμελήματα να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία».
Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «όταν πολύ σημαντικοί Κώδικες, με 1.000 άρθρα, ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε μία συνεδρίαση, ε, τότε να μη λέμε ότι μας φταίει ο Χρυσοχοΐδης που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο», κι αυτό ήταν αρκετό για να χαρακτηρίσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφιστεί «ντροπιαστική».
Σημείωσε, μάλιστα, με υπογραμμισμένη τη φράση «εκείνο, δε, που έβγαζε μάτι – και εκεί υπάρχει σκοπιμότητα 100%» τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, για την οποία υποστήριξε ότι αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης ήταν ότι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά, να υπάρχουν υποθέσεις οι οποίες πήγαν στο γραφείο λόγω παραγραφής. «Εμείς που υποτίθεται θα φέρναμε την κάθαρση. Ντροπή και όνειδος.
Γι’ αυτούς που το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το υλοποίησαν».
Ο κ. Κοντονής, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, λέγοντας: «Είναι ποτέ δυνατόν να βάλλουμε κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος, βλέποντας ότι τελούνται αδικήματα στο χώρο του ιδρύματος, κάλεσε την Αστυνομία… Να την έχει καλέσει δυνάμει νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και να καταγγέλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ή ο νόμος που ψηφίσαμε εμείς ήταν λάθος, και πρέπει να το πούμε, ή ο πρύτανης, λειτουργώντας με βάση τον νόμο, λειτούργησε σωστά».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα
Kαραμανλής: Έγινε το πρώτο βήμα για την επέκταση του Μετρό παράλληλα με την λεωφόρο Κηφισίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr