Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι θέτει ως αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση του επιχειρείν στην Ελλάδα και παρέθεσε τρεις προϋποθέσεις για να καταστεί η Ελλάδα χώρα φιλόξενη σε επενδύσεις: Ενα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα, διευθέτηση του χρέους και μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων και αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος.
«Η υπερφορολόγηση και η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών μειώνουν την ανταγωνιστικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Καθιστούν δυσκολότερη στις ελληνικές επιχειρήσεις την έξοδο στις ξένες αγορές. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να περικόψει τις δαπάνες και να χαμηλώσει τους φορολογικούς ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο των επιχειρήσεων».
Για την επίτευξη της διευθέτησης του χρέους και της μείωσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι χρειάζεται εμπιστοσύνη και αξιοπιστία: «Η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα δεν αποπνέει εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση δεν αποπνέει εμπιστοσύνη. Δεν δείχνει πραγματική προσήλωση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που η ίδια έχει αναλάβει να υλοποιήσει.
Ενδοοικογενειακή βία: Τι προβλέπει το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο
Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το σύνολο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα. Και θα εμπλουτίσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις με ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων που θα δρομολογηθούν από τη νέα κυβέρνηση, την ελληνική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς. Πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ωφέλιμες για την πλειοψηφία των πολιτών. Είναι ωφέλιμες γιατί μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε εξωστρεφείς, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να δημιουργούν προστιθέμενη αξία που θα παράγεται στην Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι με τράπεζες ακινητοποιημένες υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων είναι αδύνατη η παροχή ρευστότητας στην αγορά: «Αυτό δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις, κυρίως τις εξαγωγικές, να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου