Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή: με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.
Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα».
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, τονίζεται ότι «στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό, επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας, αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα».
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα».
Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, με την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Τι έγινε στις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς – Το παρασκήνιο και οι δηλώσεις
Ανοιξε ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες εξελίξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν στο τζετ λαγκ του πρωθυπουργού από το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Τσιπρας: Πότε επέστρεψες;
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο - Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ.
Τσιπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς από το jet lag;
Μητσοτάκης: Συνηθισμένο το βουνό.
Τσιπρας: Πόσο μείνατε;
Τσιπρας: Πέπει να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική.
Μητσοτάκης: Νερό πολύ πίνω.
«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις, όχι από το κλίμα στη συνάντηση» δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση. Για την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την κατάσταση, όλα θα εξαρτηθούν από τις εσωκομματικές αντιδράσεις».
Τσίπρας: Όχι σε F35 και εκλογικό νόμο, Παυλόπουλος για ΠτΔ
Στην δήλωση που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του στην αγορά μαχητικών F-35 και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και την υποστήριξή του στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.
Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κύριο Μητσοτάκη για τις περιφερειακές εξελίξεις, τα ελληνοτουρκικά και το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Εξέφρασα την ανησυχία μας για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή και κυρίως για τον κίνδυνο μια νέας εθνικής περιπέτειας τώρα που βγήκαμε από τη 10ετή περιπέτεια της οικονομική κρίσης.
Υπογράμμισα επίσης τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας -και πιστεύω όλου του ελληνικού λαού- από την εκκωφαντική σιωπή που επικράτησε κατά την επίσκεψη του, όχι μόνο από τον Πρόεδρο Τραμπ αλλά από όλη την αμερικανική ηγεσία, απέναντι στην πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας των τελευταίων 20 ετών.
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχα τονίσει ότι κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους.
Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε πει προσυπογράφω αυτή τη φράση.
Στη πράξη όμως έκανε το αντίθετο.
Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμος σύμμαχος, δηλαδή δεδομένος.
Έδωσε όσα είχε να δώσει -και με το παραπάνω- πριν καν ζητήσει όσα δικαιούται να πάρει.
Και αυτή είναι εσφαλμένη τακτική.
Το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα πολίτη σήμερα, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, είναι αν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και θα βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό μας, στο ενδεχόμενο που η Τουρκική πλευρά εντείνει αυτές τις προκλήσεις.
Χωρίς ξεκάθαρη διαβεβαίωση σε αυτό το ενδεχόμενο, πιστεύω είναι λάθος να προχωράμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ζήτησα λοιπόν από τον Πρωθυπουργό να αναστείλει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Του δήλωσα επίσης ότι θα στηρίξουμε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχουμε αποδείξει.
Περιμένουμε ωστόσο μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση.
Με ενημέρωσε επίσης και για τη πρόθεση του να αλλάξει εκ νέου τον εκλογικό νόμο.
Του εξέφρασα τη κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου.
Σε μια περίοδο που απαιτούνται συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις, ο ίδιος δυστυχώς επιμένει στη λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
Αυτών δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση.
Τέλος, ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη, δεδομένων και των συνθηκών που απαιτούν εθνική συνεννόηση, να σταματήσει τα καλλιστεία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Να επισπευστεί η ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής.
Ελπίζω η επιμονή του κύριου Μητσοτάκη σε επιλογές που διχάζουν να μη συνεχιστεί.
Και να προβεί σε επιλογές και πρωτοβουλίες που δεν διχάζουν αλλά ενώνουν, στη βάση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα.
Γιατί σκοπός όλων μας πρέπει να είναι, να μην οδηγηθεί η χώρα και σε νέα κρίση, εθνική αυτή τη φορά».
Η απάντηση από το Μαξίμου
Τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρι να εκφραστεί έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» σχολίασε το Μαξίμου.
«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας» τονίστηκε και προστέθηκαν επίσης τα εξής: «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της “αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ”, την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Προξενεί εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Γεννηματά
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Αφού αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά, ο πρωθυπουργός την ρώτησε αν θέλει να την κεράσει κάτι και εκείνη ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό.
Ακολούθησε ο διάλογος:
Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά ήσουν καταβεβλημένη. Τώρα σε βλέπω καλύτερα. (σ.σ. ήταν άρρωστη στην τελευταία συνάντησή τους)
Γεννηματά: Ξεκουραστήκαμε τις γιορτές. Εσύ από τα βουνά κατευθείαν στα βαθιά .
Μητσοτάκης : Ήταν τριήμερη η ξεκούραση στο βουνό, αλλά αναζωογονητική.
Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα, είχα προτείνει πριν φύγεις, εθνική γραμμή αλλά δεν ήθελες. Καλή η ενημέρωση, αλλά επιμένω στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, δεν θα έχουμε αποκλίσεις. Θα το διαπιστώσεις στην συνάντησή μας.
Γεννηματά: Να μη μας θεωρούν οι άλλοι δεδομένοι.
«Τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Η προσβολή τους θα απαντηθεί. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τον εκλογικό νόμο» είπε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στις κάμερες.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».
Στο ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό στο επίκεντρο τέθηκαν τα εθνικά θέματα, όπου συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τον εκλογικό νόμο, ειδικά για το μπόνους των 50 εδρών, στο οποίο δεν αφήνει κανένα παράθυρο αλλαγών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την Χαριλάου Τρικούπη να μη μπαίνει σε ονοματολογία.
Αναφορικά με τα εθνικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκαθαρίσαν ότι η προσφυγή στη Χάγη θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και θαλάσσιες ζώνες, κάτι που αποτελεί και θέση του πρωθυπουργού.
Η κ. Φώφη Γεννηματά είναι θετική για F35, αλλά επισήμανε ότι χρειάζεται ιεράρχηση, ενώ εκφραστηκε ικανοποίηση για την ενημέρωση που έλαβε για τις συναντήσεις και τις συμμαχίες. Από τη Χαριλάου Τρικούπη εκφράστηκε εκ νέου ότι για εθνική γραμμή πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί.
Το τετ α τετ Μητσοτάκη-Βελόπουλου
Τα παράπονά του για τον αντικαπνιστικό νόμο έκανε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συνομιλία που είχαν πριν τη συνάντησή τους.
«Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο», παρατήρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Δεν ξέρω αν είναι λόγω του απογεύματος, αλλά βλέπω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις».
Ωστόσο ο κ. Βελόπουλος επέμεινε, λέγοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα γιατί έχει πέσει ο τζίρος τους», με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Δεν κάνουν γιατί ξέρουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Καλό είναι να εφαρμόζουμε το νόμο ακόμα και αν το έχουμε καταψηφίσει». «Βγαίνω πάντα όμως έξω να καπνίσω», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεσήμανε: «Αν δεν μου πει όνομα δεν μπορώ να τοποθετηθώ, μου είπε ότι σκέφτεται όνομα που θα προκαλέσει έκπληξη».
Ως προς τον εκλογικό νόμο, επεσήμανε πως τον έλαβε από τον πρωθυπουργό και θα τον διαβάσει και θα τοποθετηθεί.
«Λέμε όχι στη Χάγη εμείς, μου το έθιξε στη συνάντηση. Αλλά του είπα ότι δεν είναι απλό πήγαμε άλλη μια φορά στις ΗΠΑ και χάσαμε. Έχουμε ενστάσεις στα εθνικά ότι θα είναι δεδομένη η Ελλάδα», ανέφερε για τα εθνικά θέματα και συνέχισε: «Τώρα χρειαζόμαστε φτηνά και καλά όπλα!».
Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Βελόπουλου
«Αυτό που πρέπει να πιστώσουμε στον πρωθυπουργό είναι ένα θετικό βήμα στην κατανόηση των περεταίρω εξελίξεων» δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Για μας ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μείζον θέμα, ούτε ο εκλογικός νόμος. Αυτά είναι μικρά θέματα, τα οποία βρίσκονται στο προσκήνιο για ένα και μόνο λόγο», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Για να υπάρχει η μικροπολιτική αντιπαλότητα των κομμάτων και να λέμε ότι υπάρχουν ή ότι δεν υπάρχουν. Για την Ελληνική Λύση, σημαντικά είναι τα εθνικά θέματα. Είναι η οικονομία η ανεργία, το λαθρομεταναστευτικό. Η οικονομία δείχνει επιβράδυνση, το χειρότερο δε είναι ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή. Η φτώχια και οι συντάξεις, είναι το μείζον θέμα για την Ελληνική Λύση».
«Παρακαλούμε το πολιτικό σύστημα να μην κονταροχτυπιέται για τον εκλογικό νόμο ή δήθεν για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα. Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και οι μισθωτοί πληρώνονται με χαμηλούς μισθούς. Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε και κυρίως, τα εθνικά μας θέματα. Γιατί τώρα που μιλάμε, η Μεσόγειος φλέγεται και εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας εσωτερικά ζητήματα. Η Τουρκία προκαλεί. Το σκοπιανό, ακόμη και σήμερα, αιμορραγεί την Ελλάδα.
Μιλήσαμε στον πρωθυπουργό για την διπλωματία των εξοπλισμών. Του είπαμε δηλαδή, το ερώτημα που τίθεται. Τι κερδίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αγοράζοντας όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Εμείς ουσιαστικά, ακόμη και σήμερα, αναμένουμε από τους Αμερικανούς κάτι που δεν μας έχουν δώσει ποτέ. Βοήθεια. Η μονοπωλιακή σχέση με τις ΗΠΑ οδηγεί σε αδιέξοδα. Καταθέσαμε στον πρωθυπουργό και τις ενστάσεις μας για την Χάγη, γιατί πήγαμε και το 1976 και δυστυχώς, χάσαμε. Ούτε η Χάγη είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να τα καταλάβουμε. Είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να είμαστε ισχυροί και να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και του έδωσα πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για να καθορίσουμε την ΑΟΖ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.
«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνει με την ΑΟΖ. Αυτή είναι με βάση το διεθνές δίκαιο, η άμυνα της χώρας.
Ο κόσμος είναι πολυπολικός και πρέπει να ανοίξουμε σχέσεις και με άλλες χώρες. Υπάρχει η Κίνα, υπάρχει η Ρωσία, υπάρχει η Γερμανία για μερικούς και η Ινδία που είναι αναδυόμενη δύναμη.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη για κανέναν. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, είδατε τι έκανε στο Ιράκ. Καλό είναι το διεθνές δίκαιο που επικαλείται και η Ελλάδα, αλλά πάντοτε, δυστυχώς, ο ισχυρός επιβάλλεται.
Ζητήσαμε για ακόμη μια φορά συνάντηση πολιτικών αρχηγών. Είμαστε οι πρώτοι που το προτείναμε και μας ακολούθησε η κ. Γεννηματά και ο κ. Τσίπρας. Επιμένουμε σε αυτή για να δούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση, ομοψυχία, ένωση των Ελλήνων. Για μας η μικροπολιτική και ο μικροκομματισμός είναι πολύ μακριά. Για μας είναι πρώτα η Ελλάδα και να είμαστε έτοιμοι, να αν αντιμετωπίσουμε τα πάντα, ακόμη και το χειρότερο κακό που μπορεί να έρθει κάποια στιγμή».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βελόπουλος είπε για τον εκλογικό νόμο πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Βαρουφάκη
Στις 18.00 ακολούθησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκης με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη χρόνια πολλά και τον ρώτησε αν ξεκουράστηκε. Αυτός του είπε ότι ξεκουράστηκε ότι δεν «πέταξε» σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό (σ.σ. εννοούσε το ταξίδι στις ΗΠΑ). Τότε ο κ. Μητσοτάκης του είπε «ναι εγώ πήρα ένα μεγάλο αεροπλάνο. Θα σου τα πω…».
Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.