Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μαζί με την ισχύ της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., παρατείνονται και όλοι οι συμφωνηθέντες κανονιστικοί όροι (μισθολογικοί και μη μισθολογικοί) ευεργετικοί για τους εργαζόμενους (επιδόματα, τριετίες, κ.ά.) που την συνοδεύουν.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου 2018 μεταξύ της Γενικής Συνομοσπονδίας των Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και των παρακάτω εργοδοτικών φορέων: του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Τέλος, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου του 2019, καλούνται οι κοινωνικοί εταίροι να ξεκινήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Παρατείνουμε την ισχύ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και, μαζί με αυτήν, όλες τις θετικές διατάξεις της σε όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και σε αυτούς που προσελήφθησαν, μετά την 30ή Ιουνίου 2019, ημερομηνία που έληγε η κανονιστική ισχύς της Σύμβασης. Δημιουργούμε τον αναγκαίο χώρο και τις προϋποθέσεις για ένα γόνιμο διάλογο το επόμενο διάστημα μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και στηρίζουμε τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις τους για τη σύναψη νέας Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».