Όπως ανέφερε ο κ. Λιαρέλης στην κατάθεσή του, που συνεχίζεται, ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου σήμερα, είναι ύψους 180 εκατ. ευρώ και από αυτά, τα 161 εκατ. ευρώ είναι ένα κοινοπρακτικό δάνειο, ενώ τα 22 εκατ. ευρώ είναι δάνειο factoring.
Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι ποτέ η εταιρία δεν έλαβε δάνεια για ανακεφαλαιοποίηση τόκων και τόνισε ότι τον Μάρτιο του 2015 κατέβαλε το ποσό των 6,582 εκατ. ευρώ για τόκους προηγούμενων δανείων για να πάρει το κοινοπρακτικό δάνειο.
«Κανένα απολύτως ακάλυπτο δάνειο δεν υπάρχει, ούτε κάποια μια καθυστέρηση δανείου από τον Όμιλο του ΑΝΤ1. Όλοι οι τόκοι και το κεφάλαιο αποπληρώνονται κανονικά και είναι απολύτως καλυμμένα. Ο Όμιλος έχει καθαρή θέση μέχρι και το 2014», τόνισε ο κ. Λιαρέλης.
Ταυτόχρονα, επικαλέστηκε τα πορίσματα των Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, «τα δάνεια του Ομίλου είναι μηδενικού πιστωτικού ρίσκου».
Απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδωνα Λάππα, που υποστήριξε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, ο Όμιλος από το 2008 έχει αρνητικούς οικονομικούς δείκτες, ο κ. Λιαρέλης το διέψευσε, αντιτείνοντας ότι δεν υπάρχει αρνητική θέση και ότι από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία του ΑΝΤ1 TV AE, μέχρι το 2014 ήταν θετική η θέση του.
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
Όπως είπε, η καθαρή θετική θέση του ήταν 24 εκατ. ευρώ για το 2010, 23 εκατ. ευρώ για το 2011, 12 εκατ. ευρώ για το 2013, 10,2 εκατ. ευρώ για το 2014 και 11,2 εκατ. ευρώ το 2015 και πρόσθεσε ότι και «σήμερα εξακολουθεί να είναι θετική, μετά και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου».
Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι παρά το ότι δεν υπήρχε συμβατική υποχρέωση του ΑΝΤ1, οι μέτοχοί του από το 2010 κατέβαλαν στον Όμιλο 138,717 ευρώ, είτε με αύξηση κεφαλαίων, είτε με δανεισμό.
Υποστήριξε ακόμα ότι ο όμιλος, «πέτυχε την συμφωνία του κοινοπρακτικού δανείου τον Μάρτιο του 2015, κάτω από οβιδιακές αλλαγές που υπέστησαν οι Τράπεζες» και όπως είπε, κάθε άλλο παρά προς όφελος του ΑΝΤ1 ήταν και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτεροι οι όροι της δανειοδότησης αν είχε λήξει δύο χρόνια νωρίτερα η διαπραγμάτευση.
«Το 2015 έγινε αλλαγή όρων του κοινοπρακτικού δανείου και ήταν αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων των Τραπεζών. Οι οικονομικές συνθήκες είχαν αλλάξει στη χώρα και οι εγγυήσεις που δόθηκαν ήταν υψηλότερες», ανέφερε.
Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με την συμμετοχή του Ομίλου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Λιαρέλης έκανε λόγο για «ορισμένα ζητήματα που έχει ο νόμος», ωστόσο, όπως είπε, όφειλε και οφείλει να λειτουργήσει η επιχείρηση κάτω από τα συγκεκριμένα δεδομένα, προσθέτοντας πάντως, ότι, αν κάτι αλλάξει ο ΑΝΤ1 θα πάρει πίσω τα λεφτά του.
«Ο αδειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη κάτω από ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Ο ΑΝΤΕΝΑ παρά το ότι θεωρεί ότι ο νόμος αυτός έχει συγκεκριμένα ζητήματα όφειλε να συμμορφωθεί. Αξιολόγησε τα δεδομένα της στιγμής και μιας πορείας του Ομίλου 27 ετών και έκανε την επιλογή να συμμετέχει κάτω από τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έθετε ο συγκεκριμένος νόμος. Οφείλαμε και οφείλουμε να λειτουργήσουμε κάτω από το νομοθετικό πλαίσιο.
Σε περίπτωση που είτε αυτά τα δεδομένα αλλάξουν, είτε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.