Ο λόγος η στενή του συνεργάτιδα, Ελ. Θ. –επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους– η οποία διαδραμάτιζε ένα μυστήριο ρόλο στο Κέντρο έχοντας πρωτοφανή πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, ακόμη και απόρρητα, χωρίς να έχει σχέση εργασίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ!
Την ΕΛ. Θ. είχε πάρει μαζί του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Ρόζενμπεργκ, χωρίς να έχει φροντίσει τα τυπικά, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι υπηρετούσε στο γραφείο του τότε υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ωστόσο στην πραγματικότητα ήταν το «δεξί χέρι» του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ζητούσε καθημερινά εξ ονόματος του προέδρου να λαμβάνει γνώση της υπηρεσιακής αλληλογραφίας και των δημοσίων εγγράφων, μισθοδοτικών καταστάσεων, καταλόγους του προσωπικού του Κέντρου, τηλεφωνικούς αριθμούς και ηλεκτρονικές διευθύνσεις προσωπικού, το καθεστώς χορήγησης αδειών των υπαλλήλων, όπως επίσης και τον έλεγχο τήρησης των ωραρίων.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου αντέδρασαν έντονα και προσέφυγαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τους καταγγελλομένους, δηλαδή τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη συνεργάτιδά του.
Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες πρώην εργαζομένων του Κέντρου, η επιμονή πρόσβασης από τη συγκεκριμένη γραμματέα σε αρχεία και φακέλους του οργανισμού μόνο τυχαία δεν ήταν, δεδομένου ότι ο Παύλος Πολάκης επιχειρούσε επιμόνως να βγάλει «λαυράκι» σε σχέση με προσλήψεις ανθρώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο που ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των παλαιότερων προσλήψεων ελέγχθηκε από την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και σύσταση συμμορίας.
«Η καταδικαστική απόφαση για το διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζεμπεργκ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σύστημα παραδιοίκησης που είχε στηθεί στον οργανισμό», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας. Οι ίδιοι είχαν ζητήσει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016, με ερώτησή τους στη Βουλή, απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τη δράση της συγκεκριμένης γραμματέως. «Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που θεωρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της», αναφέρουν οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου