«Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα του δυτικού κόσμου», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος απηύθυνε και προσωπικό κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του -τις οποίες δυστυχώς δεν καταδικάζει- οι οποίες στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς και δημιουργούν ένα πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας».
«Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας, ο οποίος θα πρέπει να σταματήσει να σταματήσει με συλλογική αντίδραση όλων των εμπλεκομένων: των λειτουργών της Δικαιοσύνης, αλλά και των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ώστε να πουν επιτέλους ένα μεγάλο “όχι” σε αυτές τις πρακτικές», επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης καλώντας τους «οι ίδιοι, πρώτα απ’ όλα, να υπερασπιστούν τη δική τους συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία» και «να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι, χωρίς να δέχονται και χωρίς να υποκύπτουν σε κανενός είδους πολιτική πίεση».
Από την πλευρά του κατέστησε σαφές, απευθυνόμενος στο προεδρείο της Ενωσης, πως η Ν.Δ. «συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες που για μία ακόμη φορά διατυπώσατε δημόσια σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στα τεκταινόμενα της Δικαιοσύνης».
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
«Το Κράτος Δικαίου και η διάκριση των εξουσιών αποτελούν θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η δε Δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο οποιουδήποτε Ελληνα πολίτη, ειδικά των πιο αδύναμων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «H εντύπωση η οποία μπορεί να δημιουργείται ότι η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται, ότι χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να προωθήσει τους δικούς της πολιτικούς σκοπούς, υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».
Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί τόσο από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και από τη Ν.Δ. για τις συνταγματικές παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στα κεφάλαια που αφορούν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται πως «τίθεται ως προτεραιότητα η επιτάχυνση στην απονομή της και η λειτουργική και οργανική απεξάρτηση των δικαστών από κυβερνητικές παρεμβάσεις, με κατάργηση όλων των ειδικών δικαστηρίων και μονιμοποίηση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και με αναβάθμιση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως βασικού ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]