Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο άρθρο 86 είπε πως «Έχει οργανωθεί και αναπαράγεται το μεγαλύτερο fake news. Το fake news το έχει καλλιεργήσει συστηματικά λέγοντας ψέματα ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος ο κ. Καμμένος.
Το άρθρο 86 συζητήθηκε από το 1995 έως το 2001. Κάναμε δεκτές όλες τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης γι αυτό πήρε 268 ψήφους και όταν ήρθε ο εκτελεστικός νόμος το 2003 υπήρξε ομοφωνία ψηφίζοντας υπέρ και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Έχω το πρακτικό με κάθε ονομαστική ψήφο και μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται οι βουλευτές ΚΚΕ και Συνασπισμού που απείχαν. Πανηγυρικά υπέρ ψήφισε ο Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρός του σήμερα ο κ. Σγουρίδης και η κυρία Κόλλια- Τσαρουχά. Να το έχετε υπόψη σας για να διαπιστώσετε αν παρασύρθηκε κανείς ή το έκανε με συνείδηση.
Γεωργιάδης για διαγραφή Σαμαρά: «Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό ο Μητσοτάκης» - Όλο το παρασκήνιο
Μετά από παρέμβαση της ΝΔ προβλέφθηκε τότε πως η Βουλη επιλαμβάνεται εως το τέλος της δεύτερης συνόδου. Το ζήτησε η ΝΔ και το δεχθήκαμε γιατί 2πλασαζε το χρόνο παραγραφής. Ακολούθησε η αναθεώρηση του 2008. Το ΠΑΣΟΚ απείχε . Η αριστερά γιατί δεν ζήτησε τότε την αλλαγή του άρθρου 86;.
Η εφαρμογή του Συντάγματος και του άρθρου 86 οδήγησε σε δίκη και καταδίκη τους Τσοχατζόπουλο, Μαντέλη και Παπαντωνίου ενώ με την νεοτερική ερμηνεία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (σ.σ. περι αδικημάτων επ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων) υπήρξαν παρωδίες όπως της Novartis.
Είναι λογικό να κατηγορείς έναν πρωθυπουργό για πάμπερς ή με ανώνυμους μάρτυρες χωρίς λογαριασμούς και αποδείξεις; Ας δεχθούμε την ερμηνεία ΣΥΡΙΖΑ. Η ανθρωποκτονία εξ αμελείας επειδή δεν έλαβες μέτρα είναι επ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων ή όχι;» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει με νόημα «Υπόκεινται στην κοινή παραγραφή οι υποθέσεις περι της βλάβης στην οικονομία ή το χρηματοπιστωτικό σύστημα;»
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]