Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς, θα συναντηθεί απόψε, 12 Φεβρουαρίου, στην Βιέννη, με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νikola Dimitrov.
Μάλιστα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κοινή συνάντηση αύριο, 13 Φεβρουαρίου, με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ, Matthew Nimetz.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αύριο Τρίτη οι δύο υπουργοί θα έχουν κοινή συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Αναφορά στο θέμα του Σκοπιανού έκανε νωρίτερα στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
«Έχουμε αναλάβει να κλείσουμε ένα κεφάλαιο με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα. Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Ορισμένοι είπαν ότι η κυβέρνηση αγνοεί τους διαδηλωτές. Δεν ισχύει αυτό. Δεν αγνοούμε κανέναν. Όμως θα ήθελα να αναρωτηθώ ποιο ήταν το μήνυμα της διαδήλωσης. Είναι το μήνυμα της ελληνικότητας της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου; Κρούουν ανοιχτές πόρτες. Είναι μήνυμα να μην επιδιώξουμε λύση; Αν είναι έτσι είναι λάθος. Ή μήπως το μήνυμα είναι μην δώσετε το όνομα Μακεδονία. Αν είναι έτσι, τότε είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας.
Τσίπρας: Το όνομα «Μακεδονία» η Ελλάδα το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια
«Το όνομα «Μακεδονία» η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα σε αναφορά του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση να κάνει η κυβέρνηση, δεν είναι να δώσει, αλλά να πάρει πίσω, να πείσει τους γείτονες να πάψουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία», χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καποιοι είπαν ότι η κυβέρνηση αγνοεί τους διαδηλωτές. Δεν αγνοούμε κανέναν. Όμως αναρωτιέμαι ποιό ήταν το μήνυμα αυτής της διαδήλωσης».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]