Με θέμα «έμφαση στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εξηγήσει επίσης την πρόταση του κόμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ενότητες: Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους και η επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση. Στόχος της Ν.Δ. είναι να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα και στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθούν οι Ελληνες πολίτες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και αποτελούν κεντρική προτεραιότητα του κοινωνικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ατζέντα της Πειραιώς παραμένει ψηλά το θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Στον απόηχο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης, η Ν.Δ. καλεί και πάλι τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες:
«Οχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα social media», ανέφερε ανακοίνωση της Ν.Δ.
Παράλληλα, με αιχμή τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα υψηλόβαθμα στελέχη στέλνουν μήνυμα πως η Ν.Δ. προχωρά ενωμένη κάνοντας λόγο για προσωπικούς τακτικισμούς που οδήγησαν στη διαγραφή της βουλευτού. Για το θέμα ρωτήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και σχολίασε: «Δεν χωράνε παραφωνίες και προσωπικοί τακτικισμοί που να υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια» ενώ δήλωσε πως «η ενότητα της Ν.Δ. είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Ερωτηθείς εάν η εξάντληση της τετραετίας «βοηθά ή δυσκολεύει τη Ν.Δ.» ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι «αν κάποιον δυσκολεύει η απίθανη εξάντληση της 4ετίας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., αυτή είναι η ελληνική κοινωνία».
Με έμφαση σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εξηγήσει τη θέση του και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Για την 3η αξιολόγηση ο πρώην υπουργός δήλωσε πως, ακόμη κι αν κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, από την 1η/1/2018 θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το σκληρό και με επώδυνα μέτρα 4ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2018 και 7,2 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το 2022: «Η 3η αξιολόγηση μπορεί μέχρι τώρα να μην περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα, όμως περιέχει θεσμικές αλλαγές, όπως ο συνδικαλιστικός νόμος και το 50+1 για την κήρυξη της απεργίας», απάντησε ο κ. Βρούτσης, δηλώνοντας, επίσης, ότι «η 1η και η 2η αξιολόγηση έκλεισαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και βαρύ τίμημα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους». Μιλώντας για τα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε ότι «η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) αποκάλυψε την τραγική εικόνα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία» και τόνισε ότι «η ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχει ήδη καθυστερήσει».
Για το αν η Ν.Δ. προσανατολίζεται να ψηφίσει το «κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ που θα δώσει και φέτος η κυβέρνηση» ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η φετινή καταβολή θα πρέπει να έχει διπλή στόχευση: «Να κατευθυνθεί στους μακροχρόνια άνεργους και να έλθει μέσα από την οριζόντια μείωση -για όλους τους Ελληνες- του ΕΝΦΙΑ».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου