Η υπουργός Εργασίας απέρριψε τις κατηγορίες ότι το υπουργείο παίζει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και τη βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης.
«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, τον Αύγουστο, αμέσως έγιναν οι τριμερείς συναντήσεις και το υπουργείο πήρε θέση υπέρ της προστασίας των εργαζομένων. Έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα στην επιχείρηση, την πιέζει με όλα τα μέσα που διαθέτει και στο ίδιο επίπεδο λειτουργεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με διαρκείς ελέγχους, επιβολή προστίμων και διενέργεια εργατικών διαφορών», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, η οποία ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε «να εξεταστεί κατά πόσον έχουν γίνει δόλιες ενέργειες των μετόχων και των εκδοτών για τη διαδικασία της πτώχευσης ή αν υπάρχει σαφής περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης».
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Από την πλευρά του, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει «καραμπινάτη μεταβίβαση του συνόλου των δραστηριοτήτων της Ευρώπης στην επιχείρηση “Άργος”» και ζήτησε το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, ώστε να μη χάσουν οι εργαζόμενοι όλα όσα δικαιούνται.
«Δεν θα πρέπει να υποτιμούμε όλα όσα γίνονται αυτό το διάστημα, δεδομένων των περιοριστικών συνθηκών και της επιτροπείας και δεδομένης της διαφορετικής προσέγγισης που έχουν οι δανειστές για την αγορά εργασίας», απάντησε η υπουργός, ενώ έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με ανθρώπινο δυναμικό.
«Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Ο πτωχευτικός κώδικας είναι ένα από αυτά. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργούμε συνέχεια στην ίδια κατεύθυνση», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.