Το ιδιαίτερο χρώμα της οφείλεται σε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται «λευκισμός».
Το ζώο αποτελεί πλέον το μοναδικό της κατηγορίας του, καθώς λαθροκυνηγοί σκότωσαν τους τελευταίους δύο εναπομείναντες συγγενείς του, μια θηλυκή καμηλοπάρδαλη και ένα νεογέννητο, τον περασμένο Μάρτιο.
Η αρσενική καμηλοπάρδαλη που επιβιώνει ακόμα θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής υπό την συνεχή επιτήρηση του κοινοτικού φορέα περιβαλλοντικής προστασίας «Ishaqbini Hirola» στην Κένυα, όπου και βρίσκεται.
Έπειτα από την τοποθέτηση του GPS στο ένα από τα δύο κέρατα της καμηλοπάρδαλης, που θα τους επιτρέπει να ελέγχουν ανά μία ώρα το πού βρίσκεται, οι οικολόγοι φαίνονται ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για το μέλλον της.
«Τα βοσκοτόπια της λευκής καμηλοπάρδαλης ευλογήθηκαν φέτος με πολλή βροχή, και η πλούσια βλάστηση θα ευνοήσει το μέλλον το ζώου», σχολίασε ο διευθυντής του φορέα που θα παρακολουθεί τις κινήσεις της καμηλοπάρδαλης, ευχαριστώντας τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας.
Τήλος: Ανακυκλώνει και κομποστοποιεί πάνω από το 93% των αποβλήτων της
Οι καμηλοπαρδάλεις εντοπίζονται σε 15 χώρες της Αφρικής, ωστόσο τα τελευταία 30 χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 40%, κυρίως λόγω του παράνομου κυνηγιού και του λαθρεμπορίου που εξαπολύεται εναντίον τους, για το κρέας, τα κέρατα και άλλα μέλη του σώματός τους που πωλούνται ακόμη και ως διακοσμητικά.
ΠΗΓΗ: BBC
Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι πιο νέοι ασθενείς – Οι ηλικίες που «χτυπά» ο ιός
O Ερντογάν σχεδιάζει νέες προκλήσεις: Τα μυστικά ραντεβού με διπλωμάτες, στρατιωτικούς και πράκτορες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr