Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της δημοσκόπησης αυτής, είναι αναμφίβολα ότι το ποσοστό των Ρώσων που εγκρίνουν την δραστηριότητα του Στάλιν ως ηγέτη της χώρας κατά το μακρινό παρελθόν αυξήθηκε σημαντικά καθώς σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada– Center, είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 16 χρόνια.
Εάν για παράδειγμα τον Μάρτιο του 2006 αντιμετώπιζαν με «θαυμασμό», «σεβασμό» και «συμπάθεια» τον Στάλιν το 37% των Ρώσων, τον Ιανουάριο του 2017, το ποσοστό αυτό έφθασε το 46%, όπως το καταγράφει η δημοσκόπηση του Levada Centr.
Οι Ρώσοι άρχισαν επίσης να βλέπουν πιο θετικά τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα το ποσοστό των συμπαθούντων του Μπρέζνιεφ, αυξήθηκε σε διάστημα 11 χρόνων από το 39% στο 47%, ενώ στο ίδιο διάστημα το ποσοστό των συμπαθούντων του Πούτιν αυξήθηκε από το 76% στο 83%.
Αυτό είναι το Bagger 293, η μεγαλύτερη κινούμενη κατασκευή στην ξηρά
Έτσι, με βάση την δημοσκόπηση αυτή μπορεί να ειπωθεί ότι οι τρεις αυτοί ηγέτες, ο Στάλιν, ο Μπρέζνιεφ και ο Πούτιν κατέχουν τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ρώσων
Ωστόσο στο ίδιο διάστημα, από το 2006 έως το 2017, αυξήθηκε και ο αριθμός των Ρώσων που αισθάνονται «απέχθεια» για τον Στάλιν, φθάνοντας από το 17% στο 21%.
Πού αποδίδεται όμως η «έξαρση» της συμπάθειας τους προς τον Στάλιν, την οποία κατέγραψε η δημοσκόπηση του Levada_Centr; Οι περισσότεροι Ρώσοι αναλυτές, μεταξύ των οποίων και υποδιευθυντής του Levada_Centr, ο Αλεξέι Γκραζντάνκιν, αποδίδουν αυτή την έξαρση της συμπάθειας στο ότι οι Ρώσοι συνδέουν συνειρμικά τον Στάλιν με την τάξη που επικρατούσε στην χώρα. «Όσο πιο οξυμένη είναι η κατάσταση στην χώρα, τόσο πιο σκληρές είναι οι προκλήσεις ου αντιμετωπίζει το κράτος, ενώ σε επίπεδο μαζικής συνείδησης, είναι περισσότερες οι απαιτήσεις για άτομα στην πολιτική με σιδηρά πυγμή» τονίζει ο Γκραζντάνκιν σε δηλώσεις του στην rbk.ru επισημαίνοντας ωστόσο το εξής: «Στις φιλελεύθερες εποχές οι διαθέσεις αυτές αμβλύνονται, αλλά αυτή τη στιγμή είναι περίοδος σύγκρουσης με την Δύση, και ενός νέου κύκλου ψυχρού πολέμου, για αυτό παρατηρούμε μια άνοδο στις διαθέσεις αυτές».
Οι λιγότερο συμπαθείς ηγέτες για τους Ρώσους πολίτες σήμερα είναι ο Νικήτα Χρουστσόφ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 28%, ο Μπορίς Γέλτσιν με ποσοστό 17% και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ με ποσοστό 15% που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που κατέγραψε η δημοσκόπηση.
Ο Γιούρι Αντρόποφ εξακολουθεί να διατηρεί τις συμπάθειες μια σημαντικής μερίδας των Ρώσων πολιτών συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 37%, ενώ ο ιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης και ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης εξακολουθεί εκατό χρόνια μετά να συγκεντρώνει την συμπάθεια , τον σεβασμό και τον θαυμασμό του 44% των Ρώσων πολιτών,
Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Levada_Centr , το 32% των Ρώσων θεωρούν ότι η ζωή στην Ρωσία έγινε καλύτερη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο των τελευταίων 100 χρόνων, ενώ το 29% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν «ιδανική ιστορική περίοδο» την εποχή του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Η δημοσκόπηση που είχε ως θέμα τις διαθέσεις των Ρώσων πολιτών έναντι των ηγετών που βρισκόντουσαν στην εξουσία σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, διενεργήθηκε στο διάστημα 20-23 Ιανουαρίου 2017 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 και άνω σε 48 περιοχές της Ρωσίας.