Πάντως το ινστιτούτο, το οποίο δημοσιεύει την ετήσια λίστα Hurun China Rich List, διαπίστωσε ότι ο συνολικός πλούτος των επιχειρηματιών που περιλαμβάνονται στη λίστα φέτος ήταν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια (2,8 τρισεκατομμύρια ευρώ), μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων με βάση την καθαρή τους αξία σε δολάρια ΗΠΑ μειώθηκε επίσης κατά 142, σε 753. Η Hurun κατέγραψε 1.185 δισεκατομμυριούχους από το 2021.
“Ο κατάλογος πλουσίων της Hurun China Rich List συρρικνώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά χωρίς προηγούμενο, καθώς η οικονομία και τα χρηματιστήρια της Κίνας είχαν μια δύσκολη χρονιά”, δήλωσε ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, πρόεδρος και επικεφαλής ερευνητής της έκθεσης Hurun.
Ο Ζανγκ της ByteDance ήρθε στην 1η θέση για πρώτη φορά φέτος, με καθαρή αξία 49,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (45,6 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τη Hurun.
Η ByteDance, η οποία είναι η μητρική εταιρεία των δημοφιλών πλατφορμών σύντομων βίντεο Douyin και TikTok, είδε τα έσοδά της να αυξάνονται στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια (101,8 δισεκατομμύρια ευρώ) πέρυσι.
Είναι επίσης το πρώτο άτομο που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’80 και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Hurun.
ECOFIN: Μετά την έγκριση της αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης η απορρόφηση θα φτάσει στο 64%
54 νέα ονόματα στη λίστα των πλουσίων
Ο μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού Ζονγκ Σανσάν έπεσε στη δεύτερη θέση το 2024 με 47,9 δισ. δολάρια (44,3 δισ. ευρώ), αφού η μάρκα του Nongfu Spring αντιμετώπισε αντιδράσεις τον Φεβρουάριο, όταν οι καταναλωτές την κατηγόρησαν για απιστία στην Κίνα λόγω των σχεδίων των μπουκαλιών της.
Οι αντιδράσεις εξαφάνισαν δισεκατομμύρια στην αγοραία αξία της Nongfu Spring.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της Tencent, Πόνι Μα, με καθαρή αξία 44,4 δισ. δολάρια (41,1 δισ. ευρώ), καθώς η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών είδε τα έσοδά της να αυξάνονται.
Στη φετινή λίστα των πλουσίων της Κίνας προστέθηκαν μόλις 54 νέα ονόματα, ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Στις νέες προσθήκες περιλαμβάνονται οι Τσάρλβιν Μάο και Μιράντα Κου Φανγκ, οι ιδρυτές της Xiaohongshu, μιας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων και τρόπου ζωής που είναι δημοφιλής στους νέους χρήστες.
Η οικονομία της Κίνας έχει μείνει πίσω στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, καθώς η χώρα παλεύει με μια κρίση ακινήτων και μια ασταθή χρηματιστηριακή αγορά.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικά μέτρα τόνωσης της κατανάλωσης και των δαπανών, οι οποίες έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες.
Ειδήσεις σήμερα
Καιρός – Τσατραφύλλιας: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από 3 Νοεμβρίου
Αυτές είναι οι πιο νόστιμες και εύκολες μπάρες που έχεις δοκιμάσει – Έτοιμες σε λίγα λεπτά
Πρεμιέρα για τη νέα Porsche 911 Carrera T τώρα και σε Cabrio