Υλικά – Οι πιο νόστιμες και εύκολες μπάρες
200 γρ. μέλι
400 γρ. ταχίνι
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
150 γρ. δημητριακά ολικής
150 γρ. φουντούκια
200 γρ. βρώμη
100 γρ. αποξηραμένες φράουλες ή κράνμπερι
Για σερβίρισμα
300 γρ. λευκή κουβερτούρα
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μέλι μέχρι να λιώσει, προσοχή: όχι να καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ταχίνι ανακατεύοντας απαλά.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, σκεπάζοντας το μπολ με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροκομμένα, τη βρώμη, τα δημητριακά και τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μία βάση ή ένα ταψί τοποθετούμε στον πάτο μεμβράνη και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να γίνει η επιφάνεια παντού ίσου πάχους και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει.
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
Αφού σφίξει το μείγμα, το βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε τις μπάρες. Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα για το σερβίρισμα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τις μπάρες από τη μία πλευρά και τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τις αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Ειδήσεις σήμερα
Κλείνει το κλαμπ στη Βουλιαγμένης – Η εισήγηση Δούκα στο δημοτικό συμβούλιο
Αργίες: Αυτά είναι τα τριήμερα για το 2025 και είναι πολλά