«Η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λεύκη επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών.
Στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στο ΔΝΤ δηλώνοντας ότι ο Πόουλ Τόμσεν στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα, αλλά τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να κάνει η χώρα κι άλλες μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό.
«Δεν θα με πείραζε γιατί είναι η άποψή του, αλλά με πειράζει γιατί χρησιμοποιεί αμφισβητούμενες μελέτες», ανέφερε.
Παπαθανάσης: 187 επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία 989 νέων θέσεων εργασίας
Επ’ αυτού μάλιστα εξήγησε πως «αυτό που λέει ο Τόμσεν, ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες, είναι να γελάει κανείς. Τον κάλεσα να έρθει να δει πως ζουν οι δικοί μας και μετά να πάμε μαζί και στη Γερμανία».
Κάλεσε το ΔΝΤ να αποφασίσει τι θα κάνει σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «εάν αποφασίσει να μείνει, πρέπει να σεβαστεί τις προσπάθειες τόσων χρόνων του ελληνικού λαού και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ για τα εργασιακά».
Για το διά ταύτα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσακαλώτος είπε πως, εάν υπάρχει λίγη καλή βούληση, μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία.
Επίσης ο κ. Τσακαλώτος απέκρουσε τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση, λέγοντας προς τα μέλη της ΚΕ του κόμματος ότι δεν υπάρχει κανείς, είτε στους θεσμούς είτε σε κράτος-μέλος, που να συμμερίζεται αυτή την άποψη.