Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο φορολογικός οδηγός του Ε.Τ.: Μάθετε τις παγίδες και τους τρόπους να τις αποφύγετε

Έντυπο Ε9: Τέλος χρόνου για διορθώσεις χωρίς πρόστιμο

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες το απόγευμα η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η εφαρμογή λειτουργεί στο σύστημα TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3.

Οι βασικότερες αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και στους κανόνες υπολογισμού των φόρων για τα εισοδήματα του 2019 είναι πέντε (έξι), όπως αποκαλύπτει η εκδοθείσα πρόσφατα απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, με την οποία καθορίστηκαν ο τύπος και το περιεχόμενο των εντύπων των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Από την τελική μορφή του Ε1 προκύπτει, συγκεκριμένα, ότι:

Προθεσμίες

Το άνοιγμα της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων εξυπηρετεί όσους δικαιούνται επιστροφών φόρου, καθώς μπορούν πλέον να υποβάλουν τις δηλώσεις τους άμεσα, ώστε να λάβουν τα ποσά που τους οφείλονται από το Δημόσιο το συντομότερο δυνατό. Για όσους κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους, οι προθεσμίες υποβολής και καταβολής των φόρων θα παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προθεσμία υποβολής λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου, όμως λόγω των προβλημάτων του κορονοϊού η κυβέρνηση αναμένεται να την παρατείνει τουλάχιστον κατά 2-3 μήνες. Επιπλέον, θα παρατείνει κατά 2-3 μήνες και τις προθεσμίες καταβολής των φόρων με δυνατότητα εξόφλησης των ποσών σε πολλές μηνιαίες δόσεις, αντί των τριών διμηνιαίων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβάστε στον Ελεύθερο Τύπο που κυκλοφορεί για τους 8 τρόπους να αποφύγετε τα τεκμήρια, τις πέντε μεγάλες παγίδες και για το ποιοι κωδικοί σας γλιτώνουν από έξτρα φόρους 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι παγίδες για τεκμήρια και ενοίκια – Τι χαρτιά ψάχνει η εφορία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φορολογικός οδηγός: Αυτά είναι τα 11 μυστικά για ελαφρύτερο εκκαθαριστικό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φορολογικός οδηγός: 11 μυστικά για πιο… λάιτ εκκαθαριστικά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φορολογικός οδηγός: 10 μυστικά για λιγότερους φόρους στα ακίνητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φορολογικός οδηγός: Αυτοί είναι οι 93 διέξοδοι διαφυγής από τα τεκμήρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φορολογικός οδηγός: 16 μυστικά για διορθώσεις Ε9, χωρίς πρόστιμα, σε βάθος 10ετίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φορολογικός οδηγός: 12 ανατροπές στις φετινές δηλώσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ξεκλειδώνει επιδόματα το πάγωμα των τεκμηρίων [παραδείγματα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ποιοι και πόσο κερδίζουν από τις αλλαγές σε τεκμήρια και e-αποδείξεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom