Χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένο έγραψε: «Μετά από 16 ώρες συζητήσεων, φτάσαμε κοντά σε συμφωνία αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Διέκοψα το Eurogroup και θα συνεχίσουμε αύριο Πέμπτη. Ο στόχος μου παραμένει: ένα ισχυρό ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας ενάντια στον κορονοϊό (ασπίδα σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες) και δέσμευση για ένα πλάνο διάσωσης»
https://twitter.com/mariofcenteno/status/1247766400023724044?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1247766400023724044&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Feconomy%2Farticle%2F993615%2Feurogroup-diekopi-i-tilediaskepsi-tha-sunehistei-tin-pebti%2F
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν, με διακοπές, όλη νύχτα. Μεγάλο μέρος τους αναλώθηκε σε διαβουλεύσεις μεταξύ του Μάριο Σεντένο και μικρών ομάδων υπουργών για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα έπρεπε την κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν.
Οι θέσεις της Ιταλίας – δάνεια από τον ESM, ουσιαστική χωρίς αιρεσιμότητα και ρητή αναφορά στην κοινή έκδοση χρέους – και της Ολλανδίας (όροι μακροοικονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής για ESM, «όχι» στην αμοιβαιοποίηση του χρέους) αποδείχθηκαν αγεφύρωτες.
Ένα προσχέδιο ανακοινωθέντος ανέφερε την πιθανή χρήση «καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων», σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, που η μία πλευρά επέμεινε ότι είναι ανεπαρκής και η άλλη θεώρησε υπερβολικά φιλόδοξη. Ακόμα και στο ζήτημα του SURE (του προγράμματος επιδότησης εργασίας της Κομισιόν) υπήρξε διχογνωμία, καθώς ορισμένες χώρες ζητούν διασφαλίσεις ότι θα είναι προσωρινό.
Ο κ. Σεντένο δήλωσε (μέσω tweet) ότι η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο και ο σκοπός είναι ένα «ισχυρό δίχτυ ασφαλείας» για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες απέναντι στην πανδημία, αλλά και «η δέσμευση σε ένα ευμεγέθες σχέδιο ανάκαμψης».