Όπως είπε μετά το τέλος του μνημονίου είναι ορατός ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε στις παλιές μας συνήθειες».
«Δεν είναι μικρός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χουλιαράκης, «ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος, ιδιαίτερα καθώς το 2019 είναι εκλογικό έτος».
Επίδομα θέρμανσης σε πολυκατοικίες: Τα SOS στις αιτήσεις - Τι πρέπει να ξέρουν διαχειριστές και ένοικοι
Ο αναπληρωτής υπουργός, σε άλλη αποστροφή του, μιλώντας σε εκδήλωση, επισήμανε ότι τα προγράμματα ήταν απαραίτητα αλλιώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν πιο βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη.
Ανέφερε πως οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις είναι η διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος (ομαλή εκτέλεση προϋπολογισμού), η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης καθώς και η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία ωστόσο – όπως είπε – θα συμφωνηθούν μετά το σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης.
Η τέταρτη πρόκληση σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη είναι πως μετά το πρόγραμμα πρέπει να συμφωνηθεί ο μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και κατά το παράδειγμα της Κύπρου και της Πορτογαλίας. Σημείωσε όμως πως οι δυο αυτές χώρες δεν έχουν πρόβλημα χρέους, υπαινισσόμενος ότι η εποπτεία θα είναι ακόμα πιο στενή.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]