«Οι εταίροι της χώρας θα προσφέρουν μέτρα ελάφρυνσης το χρέους. Αλλά ο φόβος μου είναι ότι αυτά τα μέτρα δε θα είναι επαρκή. Κατά συνέπεια θα περίμενα κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα», τονίζει σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό athina984.
Έρχονται εκατομμύρια ευρώ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ - Ποιοι οι δικαιούχοι
Ο κ. Ντάρβας θεωρεί βιώσιμη την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων άνω αλλά κοντά στο 2% του ΑΕΠ από το 2023 έως το 2060 υπό την προϋπόθεση εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ χαρακτηρίζει ως επωφελή την παρουσία του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά προγράμματα, όχι για λόγους χρηματοδοτικούς, αλλά κυρίως λόγω σχετικής εμπειρίας για πολλές δεκαετίες και με διαφορετικές κατά περίπτωση συνθήκες.
Παράλληλα συνδέει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με την εξάλειψη κάθε πιθανότητας grexit, υποστηρίζοντας ότι οι επενδυτές επηρεάζονται από την αβεβαιότητα της χώρας. Υπό την προϋπόθεση αυτή, ο καθηγητής και ερευνητής του Bruegel θεωρεί ότι η πεσιμιστική πρόβλεψη του ΔΝΤ για 1% του ΑΕΠ ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί εσφαλμένη.