«Έχω ακούσει πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά κάθε φορά είναι διαφορετική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και αυτή τη φορά μου άρεσε περισσότερο, γιατί στο Τόκιο δεν υπήρχε κοινό, ενώ τώρα στις κερκίδες ήταν η μητέρα μου και η αδερφή μου», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.
Λίγα λεπτά μετά την απονομή η σύντροφός του, Πηνελόπη Γκιώνη έκανε σχετική ανάρτηση αγγίζοντας το χρυσό μετάλλιο.
Η Πηνελόπη Γκιώνη, η οποία καλύπτει δημοσιογραφικά τα αθλήματα του στίβου, λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας, βρίσκεται στο πλευρό του συντρόφου της και κατά τη διάρκεια των αγώνων του σε Ελλάδα και εξωτερικό, φροντίζοντας ωστόσο να κρατά πάντα μια διακριτική στάση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αποκαλυπτική η Χάρις Αλεξίου: «Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στο τραγούδι, έχει τελειώσει για εμένα» [βίντεο]
Μίλτος Τεντόγλου: Αυτή είναι η αμοιβή του για το χρυσό μετάλλιο- Πόσα λεφτά παίρνουν οι Έλληνες αθλητές
Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερο άλμα στα 8,48 μέτρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων μπαίνοντας έτσι στο πάνθεον του μήκους αφού έγινε ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).
Όπως τόνισε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά το ευχαριστήθηκε και περισσότερο διότι υπήρχε κόσμος στην εξέδρα.
«Πολύ όμορφο μετάλλιο, μου αρέσει. Ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, κάθε φορά είναι διαφορετικό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο σημαντικό και εντυπωσιακό.
Μου άρεσε περισσότερο σήμερα, γιατί υπήρχαν άτομα στις κερκίδες αυτή τη φορά, στο Τόκιο δεν υπήρχε κανένας. Ήταν και η μητέρα μου και η αδερφή μου. Είναι ξεχωριστό» τόνισε ο Έλληνας υπέρ-πρωταθλητής και πρόσθεσε:
«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και έβλεπα την ελληνική σημαία απέναντι, υπερήφανος.
Τα είδα όλα τα άλματά μου, ευχαριστημένος είμαι. Ήταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία. Υπήρχαν κάποια πράγματα που μπορούσα να αλλάξω στη φόρα μου. Είχα ένα θέμα τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, με τα παπούτσια. Έπρεπε να φορέσω καινούργιο ζευγάρι παπούτσια και δεν είχα χρόνο να τα συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση, όσο έχω συνήθως σε αυτό το κομμάτι».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει 90.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος, ενώ με 60.000 ευρώ αμείβεται το ασημένιο μετάλλιο και με 50.000 ευρώ το χάλκινο. Επίσης, στα ομαδικά αγωνίσματα, κάθε αθλητής ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στα 3 σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση το 60% από τα ποσά που προαναφέρθηκαν για το κάθε μετάλλιο.
Επίσης, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει να επιχορηγήσει με 200.000 ευρώ συνολικά τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που οι αθλητές τους θα κατακτήσουν μετάλλια στο Παρίσι 2024. Συγκεκριμένα μετά κι από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά θα δοθούν και τα εξής χρηματικά ποσά, τα τελευταία πριν από το Παρίσι, σε Αθλητικές Ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών:
α) 100.000 ευρώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.
β) 19.000 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την Πρεβολαράκη και τους Κουγιουμτσίδη και Κουρουγκλίεφ
γ) 27.500 ευρώ και 27.500 δολάρια στον ΣΕΓΑΣ, επίσης για τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.
Ειδήσεις σήμερα
Γκέντσογλου – Δαλάκα: Μαζί σε νυχτερινή έξοδο οι πρώην παίκτες του Survivor [εικόνα]