Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ σε πρώτο είχε καταδικαστεί μαζί με τον τραγουδιστή και η σύζυγός του Αλίκη, η οποία δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Στη δικαστική αίθουσα εμφανίστηκε και πάλι μόνο η σύζυγός του ως άγγελος. «Ο δικηγόρος του είναι σε δικαστήριο στην Κέρκυρα και δεν μπορεί να τον εκπροσωπήσει. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να παρασταθεί ή να κάνει εξουσιοδότηση γιατί είναι στο νοσοκομείο, έχει χρόνιο πρόβλημα. Σας προσκομίζω έγγραφο από το Ασκληπιείο Βούλας που αναφέρει ότι πάσχει από οσφυαλγία και του χορηγείται αγωγή. Εχω αίτημα αναβολής», ανέφερε η Αλίκη Αρβανιτίδη.
Την αντίθεσή του στο αίτημα αναβολής εξέφρασε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πάγκαλου λέγοντας: «Οπως και η σύζυγός του ανέφερε, το πρόβλημά του είναι χρόνιο και μπορούσε να εξουσιοδοτήσει άλλον. Στις 23 δίκες που έχουν γίνει με τον κ. Παγκάλο έχει παρασταθεί και άλλος δικηγόρος. Είναι υπό παραγραφή η υπόθεση και είναι προσχηματικό το αίτημα. Ζητούμε να απορριφθεί». Στο άκουσμα της θετικής πρότασης της εισαγγελέως ως προς την αναβολή, ο γνωστός γενετιστής ξέσπασε: «Είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου και μ’ έχουν διασύρει. Είναι από το 2008 η ιστορία. Κλείνουμε σχεδόν 10 χρόνια. Από αναβολή σε αναβολή πάει. Πρέπει να χάνουμε τις ημέρες μας να ερχόμαστε εδώ! Παρακαλώ το δικαστήριό σας να συνεχίσει τη δίκη». Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης, που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο μήνες.
Το χρονικό της κόντρας
Η υπόθεση του περιβόητου DNA που «έδειξε» ως πατέρα του παιδιού της Ουρανίας Τουτουντζή το δημοφιλή τραγουδιστή έχει προκαλέσει δικαστικό «πονοκέφαλο» στην οικογένεια Αρβανιτίδη. Πριν από έντεκα χρόνια, αποκαλύφθηκε στη «μητέρα των μαχών», τη δίκη για την πατρότητα, ότι πατέρας του παιδιού ήταν ο Πασχάλης. Μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, όμως, η σύζυγος του Πασχάλη έκανε δημόσιες δηλώσεις στα media και αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, λέγοντας πως η διαδικασία δεν ήταν διαφανής, επειδή δεν ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος από τη μεριά του Πασχάλη, ενώ ο σύμβουλος της Τουτουντζή ήταν μαθητής του Κωνσταντίνου Πάγκαλου.
Οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του Πασχάλη όσο και της συζύγου του για «εξέταση κάτω από αδιαφανείς συνθήκες» τούς οδήγησαν για πρώτη φορά το 2009 στην Ευελπίδων με το διορισμένο από το δικαστήριο επιστήμονα Κωνσταντίνο Πάγκαλο να ζητά με αγωγή χρηματική αποζημίωση. Εκείνος υποστήριζε ότι κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας στο διαγνωστικό κέντρο το ζευγάρι «ουδεμία αντίρρηση ή επιφύλαξη εξέφρασε σχετικά με τις συνθήκες των ανωτέρω ενεργειών. Αλλωστε όλα τα δείγματα αίματος ελήφθησαν παρουσία του Πασχάλη Αρβανιτίδη, της Ουρανίας Τουτουντζή και του παιδιού ταυτοχρόνως». Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος είχε αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Αλίκης Αρβανιτίδη στο ιατρείο τον είχε αναγκάσει να την περιορίσει στα πίσω δωμάτια του ιατρείου.
Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια του ελληνικού τελικού - Ακούστε τα! [βίντεο]
Ηταν Απρίλιος του 2011 όταν η Αλίκη Αρβανιτίδη καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του γενετιστή. Σε αυτό το επεισόδιο της μεταξύ τους διαμάχης είχε δηλώσει: «Εχουμε πόλεμο. Σκοπεύουμε να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια να εξετάσουμε το θέμα λεπτομερώς, αφού τα ελληνικά αρνούνται μια δεύτερη ευκαιρία εξέτασης του θέματος. Τίποτε δεν είναι τελεσίδικο, είμαστε σε πόλεμο πλέον».
Δικαστήριο για διατροφή
Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Αλίκη Αρβανιτίδη είχε δώσει άλλη μάχη, αυτή τη φορά με τη μητέρα του παιδιού του συζύγου της. Τον Δεκέμβριο του 2014 είχε γραφτεί το τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης που έμεινε στην ιστορία ως «στιγμιαίο λάθος», καθώς το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε οριστικά πως πατέρας του παιδιού είναι ο τραγουδιστής. Μία απόφαση από την οποία απορρέουν και υποχρεώσεις, τις οποίες -σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού- δεν εκπληρώνει.
Η 52χρονη κοινωνιολόγος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για καταβολή διατροφής από τον Πασχάλη στο ανήλικο τέκνο τους. Η ίδια ήταν παρούσα στο δικαστήριο, αλλά ο Πασχάλης και πάλι δεν εμφανίστηκε. Αντ’ αυτού, τη «μάχη» έδωσε η Αλίκη Αρβανιτίδη, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση.
«Δεν υπάρχουν χρήματα. Σε καφέ μπαρ τραγουδάει ο Πασχάλης. Μία εμφάνιση έκανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε μεγάλο κέντρο, αλλά η δουλειά απέτυχε. Ηταν στην Αθηναΐδα αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από αυτή τη δουλειά. Περισσότερα από 200 ευρώ το μήνα δεν μπορούμε να καταβάλλουμε για διατροφή», ανέφερε στο δικαστήριο, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη και την έδρα να κάνει συνεχώς παρατηρήσεις. Το ποσό της διατροφής και την αύξηση ή τη μείωσή του θα αποφασίσει το δικαστήριο μέσα στο επόμενο διάστημα, οπότε θα εκδώσει την απόφασή του.
Γεωργία Σωτηρίου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου