Υλικά
- 8 μεγάλα αυγά
- 4 κ. σ. μαγιονέζα
- 2- 3 κ. γλ. μουστάρδα
- 1/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 4- 8 φέτες ψωμί από προζύμι, ελαφρά ψημένο
- Μια χούφτα ρόκα
- 2- 3 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνοντας το νερό σε πλήρη βρασμό. Κλείστε τη φωτιά και καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι.
Βήμα 2
Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 18 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τη φωτιά και σουρώστε τα. Τοποθετήστε τα αυγά σε παγωμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα αυγά, κόψτε σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται.
Βήμα 4
Σερβίρετε σε σάντουιτς με ρόκα και θρυμματισμένο μπέικον.
Tip: Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 μέρες.
Ειδήσεις σήμερα
ΑΣΕΠ-προσλήψεις: 14.875 οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό [δείτε τα αποτελέσματα]
Dentist Pass στο vouchers.gov.gr: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση – Βήμα-βήμα η διαδικασία