Είναι εύκολο στην παρασκευή του, και προπάντων οικονομικό. Μπορούμε να το φτιάξουμε στην κουζίνα μας όπως οι παλιές νοικοκυρές την εποχή που φτιάχνανε όλα τα γλυκίσματα με τα χέρια τους. Το σπιτικό παγωτό δεν θέλει πολύ χρόνο για να γίνει. Απλά, θέλει χρόνο για να παγώσει και αυτή την δουλειά την αναλαμβάνει το ψυγείο μας. Αν επιλέξουμε παγωτό σοκολάτας, ικανοποιώντας το πάθος μας για αυτή την τρελή γεύση, θα είναι μια ακόμα ιδιαίτερη απόλαυση.
Υλικά – παγωτό σοκολάτας
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουτάκι σαντιγί παγωμένο (250 γραμμ. σε μεταλλικό κουτί)
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
Διαδικασία
Σε ένα μεταλλικό μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μπεν μαρί ώσπου να λιώσει η κουβερτούρα. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αφρατέψει. Τέλος, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Αφού περάσει 1 ώρα, ανακατεύουμε ξανά το μείγμα στο μίξερ να αφρατέψει και ξανά επιστρέφουμε στο μπολ. Ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Ειδήσεις σήμερα
Πύρρος Δήμας: Η αντίδρασή του για την Σκαφίδα – «Δυστυχώς έκανα και αυτό το λάθος στη ζωή μου»
«Survivor All Star» – Αποκάλυψη: Αυτή είναι η κλίκα των Κόκκινων που κινεί όλα τα νήματα
Αλέξης Γεωργούλης: Τα ερωτικά σκοτάδια του – Τι συνέβη τότε που πήγαινε Γ’ Λυκείου