250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Τοποθετείτε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός, τα χτυπάτε καλά να ασπρίσουν. Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτετε το κρύο μείγμα σοκολάτας στα χτυπημένα αυγά.
Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά δώδεκα πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ. Ισομοιράζετε το μείγμα λίγο παραπάνω από τη μέση του κάθε σκεύους. Προσθέτετε στο κάθε μπολ από μία κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο.
Ψήνετε στους 200, για 9΄-10΄. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr