Υλικά
400 γραμμ. στήθος κοτόπουλο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
2 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
1 μήλο πράσινο
3 κουταλιές της σούπας κάρυ κίτρινο σκόνη
200 ml ζωμό κοτόπουλο
200 ml κρέμα καρύδας
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζετε 2 κ.τ.σ βούτυρο και σοτάρετε το κοτόπουλο που έχετε κόψει σε κύβους, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια τρίβετε το τζίντζερ και βάζετε 2 κ.τ.σ από τον χυμό του, το υπόλοιπο με τις ίνες δεν το προσθέτετε. Προσθέτετε το κάρυ και το αλεύρι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα καρύδας και την ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε.
Βράζετε το μείγμα μέχρι να δέσει και τότε βάζετε το μήλο κομμένο σε κυβάκια. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ελένη Μενεγάκη – είδηση «βόμβα»: Επιστρέφει στο Mega; Η μεγάλη πρόταση
«Άγριες Μέλισσες»: Τελικά θα υπάρξει τρίτη σεζόν;
Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά: Ενώνονται ξανά αλλά τώρα μόνο ως συνεργάτες
Ανατροπές στις «Άγριες Μέλισσες»: Ο Δούκας και η Μυρσίνη… δίνουν τον Σέργιο στην Δρόσω!
O Νίκος Ψαρράς φέρνει ανατροπές στην «Αγγελική» – Ο ρόλος του στη σειρά του Alpha