Υλικά
2 διπλά στήθη κοτόπουλου
1 μικρό καρβέλι ψωμί (2 ημερών χωρίς κόρα) ή 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ή μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα βότανα
2 αβγά χτυπημένα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
Για τον πουρέ
10 πατάτες
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Διαδικασία
Βάζετε κάθε φιλέτο ξεχωριστά ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης και στη συνέχεια χτυπάτε με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσουν το μισό μέγεθος αλλά το ίδιο πάχος παντού. Κόβετε το ψωμί σε μικρότερα κομμάτια και το βάζετε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει τρίμματα, ανακατεύετε με την παρμεζάνα ή αλλιώς βάζετε σε ένα μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και προσθέτετε την πάπρικα, αλείφετε με τη μουστάρδα και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα βότανα. Βουτάτε τα σνίτσελ στα χτυπημένα αβγά μέχρι το μίγμα να πάει παντού. Γυρίζετε τα σνίτσελ μέσα στο τρίμμα μέχρι να σκεπαστούν καλά. Ζεσταίνετε το τηγάνι με 1 εκ. ηλιέλαιο και προσθέτετε το κοτόπουλο. Τηγανίζετε τα σνίτσελ στο λάδι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Για τον πουρέ: Καθαρίζετε τις πατάτες και σε μια κατσαρόλα προσθέτετε νερό και τις βάζετε να βράσουν. Τρυπάτε κάποια και, όταν είναι έτοιμες (μισή ώρα μετά περίπου), στραγγίζετε το νερό και προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Με ένα σύρμα σπάτε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και τη μουστάρδα και σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr