Υλικά
600 γραμμ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο
150 γραμμ. λουκάνικο ή σουτζούκι
2 μέτριες τομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 ml κόκκινο κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1 μικρό ξυλαράκι κανέλας
1 κύβο λαχανικών
½ ποτήρι νερό
Μπούκοβο
Μαϊντανό
Διαδικασία
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους (1,5 πόντο περίπου, ένα μεγάλο ζάρι) και βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει αρκετά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο σε φέτες, μετά από 2 λεπτά το κρεμμύδι σε φέτες (μισοφέγγαρο), τι πιπεριές σε μπαστουνάκια και τέλος το σκόρδο.
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και το μπούκοβο ανακατεύοντας καλά και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον κύβο, την ντομάτα σε κύβους (χωρίς τα σπόρια), το νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι από κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τα κομμάτια που έχουμε κόψει.
Στόχος μας είναι να χυλώσει ωραία και να είναι όλα μαλακά. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε με φέτα ή γιαούρτι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ελένη Μενεγάκη: Η μάχη της με τα κιλά – Αυτή είναι η πανάκριβη δίαιτα από διατροφολόγο της Αμερικής
- Τρελάθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη: Η οδός Αρχιμήδου ακούστηκε εντελώς λάθος live
- Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για Θεοφανία Παπαθωμά και Γρηγόρη Πετράκο: Αιδώς Αργείοι! Έλεος πια!
- Κατερίνα Στικούδη: Πλημμύρισαν το δωμάτιο με δώρα για τον μπέμπη – Φωτογραφίες από το μαιευτήριο
- Ντέμης Νικολαΐδης: Η πρώτη δημόσια αναφορά στην Δέσποινα Βανδή μετά τον χωρισμό τους
- Ζώδια: Ποιους ευνοεί σήμερα ο Άρης; – Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από τη Μάρι Γιόβα!
- Επεισόδιο στα μπουζούκια με Έλενα Τσαβαλιά και Μάρκο Σεφερλή – Αιτία μια κοπέλα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr