Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γραμμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για το σιρόπι
Ένα ξυλάκι κανέλα
500 γραμμ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 βανίλια
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μια φλούδα από λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Όταν πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά, το βγάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα. Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με ένα πινέλο λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, πασπαλίζουμε πάλι βούτυρο. Τυλίγουμε σε ρολάκι όχι πολύ σφιχτό.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε όλα μέσα.
Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, πρέπει να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να κόβουμε σε κομματάκια.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1.15 ή έως ότου πάρει χρώμα. Με το που το βγάζουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Σασμός-spoiler: Ο έρωτας της Αργυρώς και του Αστέρη αποκαλύπτεται – Όλα όσα θα γίνουν στα επόμενα επεισόδια
- «Όπως τον πρώτο καιρό…»: Η συναισθηματική καλημέρα του Αρκά
- Άγριες Μέλισσες-spoiler: Ο Λάμπρος στην εξορία και η Ελένη παλεύει – Τι θα γίνει αυτή την εβδομάδα
- The Voice: Τρομερό σκηνικό – Ο Πάνος Μουζουράκης πήδηξε στο stage, την πήρε και έφυγε
- Δέσποινα Βανδή: Ανακοίνωσε το νέο της βήμα δύο μήνες μετά τον χωρισμό της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr