Υλικά – Cacciatore
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 2 μεγάλα καρότα
- 150 γρ. πανσέτα
- 3 σκ. σκόρδο
- 125 γρ. μικρά μανιτάρια
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς φλούδα και σπόρια)
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 1/2 κ.τ.γ καστανή ζάχαρη
- 1 κ.τ.σ βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.τ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 200 ml ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε σε κυβάκια το σέλινο,τα καρότα,την πανσέτα σε κύβους. Κόβετε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν παντού. Μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και την πανσέτα στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Επιστρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
Η φασολάδα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να φτιάξετε
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, σκεπασμένο, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις ελιές και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και στη συνέχεια βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Αφού πήξει η σάλτσα για 5-6 λεπτά, περιχύνετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο στην πιατέλα. Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
Ειδήσεις σήμερα
Κατερίνα Καινούργιου: Μεγάλη ανατροπή με το συμβόλαιό της στον ALPHA – Την «έφερε» σε όλους
Τηλεθέαση: Ζόρικα τα πράγματα στη βραδινή ζώνη – Τα προγράμματα που «βουλιάζουν»