Τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού θεωρείται super food, και εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή δια χειρός Αργυρούς Μπαρμπαρίγου.
Υλικά – πόριτζ
- 3/4 φλ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
- 2 φλ. γάλα αμυγδάλου ή νερό
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 4 χουρμάδες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. γκρανόλα
- Λίγα κόκκινα φρούτα ή φρούτα εποχής
- Λίγο σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
Διαδικασία
Επιλέγουμε χοντρές ολόκληρες νιφάδες βρώμης κλασικά. Χρειάζεται χαμηλή φωτιά για να ρουφήξει σωστά η βρώμη τα υγρά, ώστε να φουσκώσει και να μαλακώσει. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου ή νερό, τις νιφάδες βρώμης, τους σπόρους τσία.
Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σε μέτρια φωτιά.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 7-8’ σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πάντα τα υλικά. Ο χρόνος βρασμού του, ποικίλει ανάλογα το είδος της βρώμης αν είναι ολόκληρες ή κομμένες νιφάδες από 5-10′.
Όταν μαλακώσει η βρώμη και πήξει ο χυλός αποσύρουμε από την εστία. Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε μπούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα και να αναδέψουμε ώστε να έχει πιο αραιή κρεμώδη υφή ο χυλός. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρούτα εποχής, με ξηρούς καρπούς. Σαν έξτρα γλυκαντικό ραντίστε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup).
Ειδήσεις σήμερα
Σούσουρο ξανά στο Παλάτι του Μονακό – Η νέα εμφάνιση της Σαρλίν που φούντωσε τις φήμες