Υλικά – Κατσικάκι με κάβους
1,5 κιλό κατσικάκι ή αρνί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
100 ml κόκκινο κρασί
300 γρ. κάβους (καθαρισμένα)
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τους κάβους, κόβουμε στο σημείο που είναι πιο τρυφερό και σπάει εύκολα. Πλένουμε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τους κάβους για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μερίδες το κατσικάκι και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμηστεί. Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και αλατίζουμε. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μεσοψηθεί για 40 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, το πελτέ και τους κάβους. Αφήνουμε να ψηθεί για μίση ώρα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε για 10 λεπτά να μελώσει πριν σερβίρουμε.