Υλικά
1 κιλό αλεύρι
225 γραμμ. χλιαρό νερό
225 γραμμ. χλιαρό γάλα
30 γραμμ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκούζάχαρη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε μενάλο μπολ βάζουμε το νερό, το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, ώστε να σχηματισθεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μεγάλο ρολό και το κόβουμε σε 10-15 ομοιόμορφα κομμάτια. Τα αλευρώνουμε ένα ένα και τα ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με λίγη από τη γέμιση της αρεσκείας μας (τυρί, μίνι λουκάνικο κλπ. Ενώνουμε τις άκρες τις ζύμης βρέχοντας ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για τα υπόλοιπα πιροσκί μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Επισήμως ελεύθερη – Αναστέλλεται η εποπτεία από τον πατέρα της
- Μπαμπάς ο Κωστής Μαραβέγιας – Ετοιμάζεται για το πρώτο του παιδάκι
- Χρήστος Δάντης: Το πρόβλημα υγείας που τον βασανίζει και το παλεύει χρόνια
- Σασμός – spoiler: Βάφεται με αίμα το νυφικό της – Ένας γάμος και μια κηδεία!
- Επίθεση Λιάγκα στον Αρναούτογλου για τη συνέντευξη της Σκορδά – Τι δεν του άρεσε!
- Ζώδια: Ο Μιχάλης Λεφάκης αποκαλύπτει το επεισοδιακό τέλος του 2021 – Τι θα γίνει σε πανδημία, ελληνοτουρκικά, γεωφυσικά φαινόμενα
- Τζέιμς Μποντ: Η πρεμιέρα της νέας ταινίας στο Παλλάς και οι λαμπερές εμφανίσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr