Υλικά
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
400 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Φουντίτσες από μπρόκολο
10 μανιτάρια
5 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας σόγια
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
Φυλλαράκια κόλιανδρο
Σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε ζουλιέν όλα μας τα λαχανικά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, το Τζίντζερ και το τσίλι.
Ξεφλουδίστε τα καρότα, μειώστε τα κατά το ήμισυ κατά μήκος και στη συνέχεια κόψετε τα Julien.
Κόψετε τις πιπεριές Julien.
Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες 1 εκ. και βάλτε το σε ένα μπολ ένα ασπράδι αυγού, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.τ.σ. κορν φλαουρ, ανακατέψετε τα και αφήσετε το να μαριναριστεί για 10 λεπτά. Σε ένα γουόκ ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε ηλιέλαιο και όταν κάψει καλά προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα (3 λεπτά).
Προσθέστε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε συνεχώς για άλλα 6-7 λεπτά, τα λαχανικά πρέπει να είναι τρυφερά και τραγανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια και το σησαμέλαιο, τέλος προσθέτουμε κρεμμυδάκι φρέσκο, κόλιανδρο και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρουμε με αχνιστό ρύζι jasmin.