Υλικά
Για τη βάση
1½ πακέτο μπισκότα
80 ml ζεστό γάλα
Για το γιαούρτι
100 γραμμ. ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
1 κιλό γιαούρτι
20 φράουλες
4 φέτες ανανά
Για το ζελέ
100 γραμμ. ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml κρύο νερό
Διαδικασία
Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνετε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×35 εκ. Βάζετε δύο στρώσεις μπισκότα.
Για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ βάζετε τα 100 γραμμ. σκόνη ζελέ και ανακατεύετε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτετε το κρύο νερό και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι και ρίχνετε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύετε με σύρμα χειρός.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Οταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο ανανά. Στη συνέχεια κόβετε φέτες φράουλας και τις βάζετε από πάνω, ώστε να μην κάνει πέτσα το γιαούρτι. Βάζετε το μίγμα πάνω στα μπισκότα και βάζετε στο ψυγείο για 1½ ώρα, περίπου, μέχρι να παγώσει.
Για το ζελέ: Βάζετε τα 100 γραμμ. ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρύο νερό. Βάζετε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ξεσπά η Ιωάννα Μαλέσκου: Δεν φέρω ευθύνη που έφυγε ο Χεζόνια από τον Παναθηναϊκό
- Σίσσυ Χρηστίδου: Φωτογραφία από το σπίτι της στα Βριλήσσια – Διώροφο με τεράστιο σαλόνι
- Προειδοποίηση του Κώστα Λεφάκη – Εφιαλτική εβδομάδα για τέσσερα ζώδια (6-12/9)
- Βυθισμένη στη θλίψη η Μαρίνα Πατούλη
- Δύσκολες ώρες για την Δέσποινα Βανδή
- Χαμός: Δεν τα κατάφερε στο MasterChef και πάει στο Top Chef
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter