Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κις Λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Σάββατο μεσημέρι και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σερβίρει Κις Λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα… Θα σας ξετρελάνει με τη γεύση της.

Υλικά

  • 340 γραμμ. πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης τριμμένη
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγούν μακριά μακαρόνια πατάτας.

Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.

Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220°C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με κολοκύθα και τυρί

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «light» προϊόντων

Leonidas Kallidonis

Σέρρες: Έκλεβε συστηματικά αλλαντικά και τυριά από εκεί που εργαζόταν: 20.000 η αξία τους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με τρία τυριά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά