Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σερβίρει σήμερα μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά! Υπέροχα, νόστιμα και ιδανικός μεζές.

Υλικά

  • 12 μανιτάρια (μεσαία, περίπου 5 εκ. διάμετρος το καθένα)
  • ½ φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζ. τυρί ρικότα
  • ¼ φλιτζ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκούαλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε προσεκτικά τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά (μετά δεν κλείνουμε τον φούρνο).

Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών. Το μείγμα θα προεξέχει.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ατομικές πίτες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Κις Λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με μανιτάρια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «light» προϊόντων

Leonidas Kallidonis

Σέρρες: Έκλεβε συστηματικά αλλαντικά και τυριά από εκεί που εργαζόταν: 20.000 η αξία τους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom