Υλικά
700 γραμμ. σπαγγέτι
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
600 γραμμ. ντομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
300 ml νερό
1 κύβο βοδινό ή κότας
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γραμμ. παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί. Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά. Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.
Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά. Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr